Sutinku, kad aš neatrodau vyresnis nei 25-erių. Niekad nemačiau problemos parodyt savo dokumetų, nusišypsodavau ir pasakydavau, kad nieko tokio. Juk žinot kaip anglai mėgsta atsiprašinėti.

Taigi, ji paprašo manęs parodyti savo ID. Ištraukiu kortelę ir parodau. Ji pažiūri. Sako: „Sorry, mes ID kortelių nepriimame. Priimame pasus (passport), vairuotojo pažymėjimus...“. „Štai mano vairuotojo pažymėjimas“. Vis dar nesuprasdamas situacijos, ramiausiai paduodu vairuotojo pažymėjimą. Juk ant jos yra Europos Sąjungos vėliava. Ji vėl pažiūri į kortelę. „Ahh, esu mačiusi šį ženkliuką, esu tikra, kad viskas gerai. Atsiprašau, tik norėsiu pasitikrinti su vedėja, ar jūs nieko prieš?“  

Atėjusi vedėja kelias akimirkas žiūrėjo tiek į vairuotojo pažymėjimą, tiek į mano ID koretelę. „Nesu tikra“. Atėjo dar viena kostiumuota ponia. „Ne, jūs turite turėti arba anglišką pasą arba angliškas vairuotojo teises“.

Kąąą? Aš negaliu nusipirkti alkoholio todėl, kad nesu Anglijos pilietis?
Pirmiausia mintyse, tada garsiai paklausiu. „Ne, jūs tik turite turėti angliškus dokumetus“. „Tai kaip šioje šalyje užsieniečiai turistai gali sau nusipirkti alkoholio? Kodėl šie dokumetai neįrodo mano amžiaus?“ Kostiumuota ponia ir vedėja nieko nesakiusios išeina. Asistentė tiesiog paspaudžia „cancel item“ ir taip pat nueina nieko nesakiusi. Dar palaukiau, galvojau, kad sugrįš ką pasakyti, bet nieko. 

Žinoma, be galo pikta, kai taip nutinka. Kai tavo oficialūs dokumentai, su kuriais gali praeit pro geriausias oro uostų apsaugas, kai iš banko gali pasiimti kelių šimtų tūkstančių litų paskolas, neturi galios užsienyje įrodyti tavo amžiaus. 

Ir nė nežinau ką galvoti. Ar turėčiau pykti, kad taip yra elgiamasi su kitataučiais? O gal nėra čia ko pykti? Įstatymai yra įstatymai?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!