Šiuo metu vyrų pasaulio rekordas 100 metrų distancijoje priklauso Jamaikos atstovui Usainui Boltui, kuris prieš trejus metus Vokietijoje minėtą distanciją nubėgo per rekordinį laiką – 9.58 sekundės. Per kitus trejus metus nuo 2009 prie šio laikos niekas nepriartėjo net per 0.1 sekundės. Likus vos kelioms dienoms iki bėgimų pradžios, apžvelgime geriausius bėgikus.

Usainas Boltas. Šis bėgikas yra dabartinis vasaros olimpinių žaidynių nugalėtojas, kuriam taip pat priklauso ir pasaulio rekordas. Praėjusioje Olimpiadoje, kuri vyko Kinijoje, Penkine, Usainas Boltas laimėjo tris medalius – 100 metrų, 200 metrų ir 4×100 metrų distancijose. Kalbama, kad Jamaikos atstovas šiemet vėl bandys pelnyti tris aukso medalius.

Yohanas Blake’as. Dar vienas Jamaikos atstovas. Šis bėgikas save gali vadinti pasaulio čempiono po to, kai Usainas Boltas buvo diskvalifikuotas praėjusių metų čempionate. Šio atleto rekordas 100 m distancijoje yra 9.75 sekundės, o šiemet jis įveikė Usainą Boltą tiek 100 metrų, tiek ir 200 metrų distancijose bei sieks aukso Londono Olimpiadoje.

Tysonas Gay‘us. Vienas iš amerikiečių, kuris įsimaišo tarp Jamaikos bėgikų. Jis yra antras greičiausias žmogus pasaulyje 100 metrų distancijoje su 9.69 sekundžių laiku. T. Gay‘us taip pat yra vienas iš trijų sprinterių pasaulyje, kurie yra įveikę Usainą Boltą oficialiose varžybose.

Justinas Galtinas. Savo laiku laikytas labai talentingu bėgiku laimėjo 2004 Atėnuose vykusias Olimpines žaidynes. Nepaisant visko, J. Gatlinas savo karjerą sugriovė 2006 metais, kai jo organizme buvo rasta neleistinų preparatų. Jis keturis metus negalėjo dalyvauti jokiose varžybose, o grįžęs 2010 ir 2011 laimėjo keletą turnyrų. Jo geriausias laikas yra 9.80 sekundės, kurį jis pasiekė šiais metais. Šis atletas šiuo metu yra labai neblogos sportinės formos.

Asafa Powellas. Tai labai patyręs ir trečiasis Jamaikos bėgikas, kuris kėsinsis į 100 metrų distancijos aukso medalį. Jis yra trečias pasaulyje greičiausias žmogus, nes 100 metrų distanciją yra įveikęs per 9.72 sekundės. A. Powellas taip pat yra daugiausiai kartų oficialiose varžybose įveikęs 10 sekundžių barjerą bei, kaip ir T. Gay‘us bei Y. Blake‘as, įveikęs U. Boltą.

--
Šis rašinys - konkurso „Mano olimpinė apžvalga“ dalis. Rašykite savo apžvalgas ir prognozes ir laimėkite šaunius prizus iš naujausios Lino Kleizos kolekcijos! Konkurso sąlygas skaitykite čia.