10. Austra Skujytė (Septynkovė)

Daugeliui lietuvių žinoma lengvaatletė pastaruoju metu buvo bandymų kelyje. Iš biržų kilusios A. Skujytės karjera persikėlė į rutulio stūmimo aikštelę. Tiesa, Europos čempionate iškovota vos 12 vieta privertė ją grįžti prie tikrojo pašaukimo – penkiakovės. Į Olimpines žaidynes Skujytė vyksta, kaip 2012 metų Pasaulio uždarų patalpų penkiakovės, bronzos medalio laimėtoja.

9. Marius Paškevičius (Dziudo)

Vienas iš dviejų Lietuvai atstovausiančių dziudo imtynininkų. M. Paškevičiaus rezultatai kalba patys už save: 2012 metų Europos čempionato bronzos medalio laimėtojas bei 2009 metų Pasaulio čempionato trečiosios vietos prizininkas bandys laimę nudžiuginti Lietuvą Olimpiadoje. Tikėkimės, jog patirtis šiam 32-ejų metų sportininkui padės iškovoti medalį.

8. Jevgenijus Šuklinas (Baidarių irklavimas)

Jeigu manote, jog M. Paškevičiaus pasiekimai yra puikūs, verta apžiūrėti šio, mažai kam žinomo, irkluotojo apdovanojimus. Nuo 2006-ų metų lietuvis laimėjo 2 aukso, 1 sidabro bei net 5 bronzos apdovanojimus Pasaulio ir Europos čempionatuose. Ar reikia daugiau ką bepridurti?

7. Justinas Kinderis (Šiuolaikinė penkiakovė)

25-erių metų J. Kinderis labiausiai žinomas dėl komandinių nuopelnų. Šiose komandinėse varžybose jis yra tapęs Europos ir Pasaulio čempionu, tačiau jis šiame sąraše yra todėl, kad gali pasigirti ir individualiu apdovanojimu – 2010 metais iškovotu Pasaulio čempionato bronzos medaliu.

6. Vyrų krepšinio rinktinė

Daugelis sukritikuos mano šį pasirinkimą, manydami, jog mūsų krepšinio rinktinė turėtų būti aukščiau. Tam aš turiu priežastį – krepšinio turnyre matau 4 stipresnes komandas už mūsiškius: Argentiną, Jungtines Amerikos Valstijas, Rusiją bei Ispaniją.

5.Mindaugas Griškonis (Akademinis irklavimas)

M. Griškonis yra dukart Europos čempionas. Nors pasaulio čempionatuose jam pasižymėti nepavyko, vilnietis išgarsėjo bene visame pasaulyje, kuomet auksą Europos čempionate iškovojo, net ir pametęs irklą. Su abiem irklais, Griškonis gali Lietuvą pradžiuginti ir Olimpiniu medaliu.

4. Laura Asadauskaitė (Šiuolaikinė penkiakovė)

Nors po Lietuvą sukrėtusio skandalo netekome vienos geriausių pasaulyje šiuolaikinės penkiakovės atstovių Donatos Rimšaitės, galime pasigirti, jog turime dar vieną puikią šios sporto šakos atstovę. Apie tai byloja du L. Asadauskaitės pasaulio čempionato bronzos medaliai

3. Virgilijus Alekna (Disko metimas)

Lietuvos sporto Dievas, galintis lygiuotis su legendiniu krepšininku Arvydu Saboniu. Dukart Olimpinis ir Pasaulio čempionas išgyvena antrąją jaunystę. Kupiškietis paskutiniuose turnyruose šluosto jaunesniems konkurentams nosis. Be to, V. Alekna šiemet diską nusviedė už 70-ies metrų ribos -  ribos, kurios jis nepasiekė nuo 2008 metų.

2. Gintarė Scheidt (Buriavimas)

Po Pekino Olimpinių žaidynių, G. Scheidt gyvenime įvyko daug pokyčių – moteris ištekėjo, pratęsė savo giminės liniją. Tačiau tai nereiškia, jog buriuotoja prarado formą. Šiais metais, iš Kauno kilusi Scheidt, laimėjo Pasaulio čempionato aukso medalį.

1. Simona Krupeckaitė (Dviračių sportas – trekas)

Tikriausiai vienintelė sportininkė iš, kurios visi tikisi tik aukso. Iš pasaulio ir Europos čempionatų, S. Krupeckaitė gabena medalius į Lietuvą net iš kelių rungtyčių. Jeigu Krupeckaitė tokiais tempais „štampuotų“ medalius iki kol sulauks Virgilijaus Aleknos metų, jų kiekis bus toks didelis, jog medalius naudos atsiskaitant vietoje monetų parduotuvėje.

Tiesa, iki pilnos laimės trūksta Olimpinio medalio, kurį dviratininkė turės progą iškovoti dvejose rungtyse.

--
Šis rašinys - konkurso „Mano olimpinė apžvalga“ dalis. Rašykite savo apžvalgas ir prognozes ir laimėkite šaunius prizus iš naujausios Lino Kleizos kolekcijos! Konkurso sąlygas skaitykite čia.