Pirmadienį Kražiuose prasidės pagrindinė „Ad Fontes“ akademijos studijų savaitė, kurioje dalyvauja per 80 žmonių, atvykstančių ne tik iš Lietuvos, bet ir Latvijos bei Rusijos. Liepos 30 d. 9 val. Kražių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčioje Šiaulių vyskupas E. Bartulis aukos iškilmingąsias pontifikalines šv. Mišias pagal ekstraordinarinę Romos rito formą.

„Ad Fontes“ akademijoje šiais metais svečiuosis teologas iš Prancūzijos Alcuinas Reidas. Svečias yra Benedikto vienuolyno La Garde-Freinet diakonas, knygos „Organinis liturgijos vystymasis“ autorius. Jis savaitės dalyviams skaitys paskaitas apie II Vatikano liturginę reformą. Taip pat savaitės metu Šv. Mišias aukos ir Romos rito ekstraordinarinės formos praktikos užsiėmimus ves lietuvis kunigas iš Olandijos Albertas Stalioraitis.

Pagrindiniu savaitės akcentu ir širdimi išlieka tradicinės lotyniškosios Romos katalikų liturgijos celebracija bei grigališkojo choralo giedojimo įgūdžių lavinimo užsiėmimai. Pastariesiems šiais metais vadovaus choro vadovas ir pedagogas Romualdas Gražinis, muzikologas dr. Jonas Vilimas, bei Adrija Čepaitė, Graco menų universiteto magistrė.

Trečius metus iš eilės „Ad Fontes“ metu bus organizuojami ir specialūs vaikų ugdymo kursai, kuriuose bus lavinami mažiausiųjų akademijos dalyvių giedojimo ir liturginiai įgūdžiai. Šiais metais vaikų ugdymo programai vadovaus Vita Diškevičiūtė, Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademijos chorinio dirigavimo specialybės studentė.

„Ad Fontes“ akademija organizuojama pagal tradicinį Vakarų universiteto pamatinių studijų modelį: filosofija, teologija, liturginė praktika. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštijos edukaciniame ir politiniame centre Kražiuose vyksiančios „Ad Fontes“ akademijos metu dalyviai ne tik lavina grigališkojo choralo giedojimo įgūdžius, bet ir klausosi paskaitų apie lotyniškąją Romos katalikų liturgiją, jos teologiją, o taip pat apie Europos krikščioniškąją savastį.