Smilgutės – stebuklingi pūkuoti gamtos kūriniai. Dvynukės ir dar dvynukės. Visos katytės. Niekas nežino, kas jų laukia ateityje. Kartais save nuraminu: vis tiek ateis ruduo, kita vasara. Viskas kažkaip pasikeis ir galbūt į gerą. Šioms keturioms katytėms nesiseka. Visos sveikutės, švarutės, linksmutės ir švelnutės. O pagalba neatsiranda. 

Šaltoj duobėje, po balkonu. Prabuvo beveik du mėnesius! Katytės dabar patalpintos į stacionarą, bet norisi tikėtis, kad neilgam. 

Katytės sveikos ir drūtos, tikrai pamaitintos. Rainiukės sveria beveik 1 kg, o juodukės šiek tiek lengvesnės. Rainytes galima atskirti tik iš skirtingų rainumo atspalvių, o juodukės - tai veik identiškos, tik pas vieną baltesnė pakaklėlė. Katytės - nuostabiai gražios, ir visai nebailiukės, tik viena juodukė bandė šnypšti, tarsi gindama savo seses, bet paėmus į rankas, nusiramino ir patogiai įsitaisė ant rankų.

Bet nekalbėkime liūdnai. Visos sesės turi smilgų vardus: Visgė, Vilnūnė, Verknė, Vėjūnė. 

Dvi velniūkštės – juodulkos ilgelesnio plauko ir dvi rainuškos – švelnutės švelnutės – negali paleist iš rankų! 

Žinoma, idealiausia būtų laikina globa – iš saugių šiltų laikinų namų į nuostabius nepakartojamus nuolatinius namus. Bet realybė liūdna. Sunku rasti globą. Tad kviečiu pasiūlyti Smilgeles draugams ir geriems bičiuliams, paplatinti jų skelbimus ir drauge ieškoti joms saugių namų. Nusiteikime optimistiškai!

Juk atėjo į šį pasaulį gyventi ir būti jo dalimi. Padėkime, nenusisukime. Gi reikia joms namų ir kuo greičiau! O gera žinia ta, kad katytė mamytė bus sterilizuota (yra ir parama šiam rimtam reikalui ir laikina globa perlaikymui po sterilizacijos, o tada kiemas, kuriame visuomet yra maisto.

Ačiū!

Beje, Smilgos turi pusbrolius Dobilėlius. Tik tiems kiek labiau pasisekė, jiems radome laikiną prieglobstį. Visi gyvena toje pačioje vietoje. Tik vieni name, kiti prie namo. 

Skambinkite, rašykite:

861558898; 868973782