Sportininkai tarpusavyje varžėsi suskirstyti į keturias grupes – divizionus. Įnirtingiausia kova vyko gausiausiuose divizionuose - NEZ 1600 ir NEZ 2000. Daugiausia egzotiškos technikos žiūrovai galėjo išvysti „atvirame“ divizione, kuriame varžėsi gerokai patobulinti Volvo ir BMW automobiliai.

Visais keturiais ratais varomoje grupėje registravosi ne tik Lietuvos sportininkai, bet ir sporto meistrai iš užsienio.

Šiose varžybose taip pat vyko ir Šiaurės Europos „Crosscart“ čempionato etapas, į kurį užsiregistravo virš 20 sportininkų. Ši Skandinavijos šalyse populiari technika mūsų šalyje dar tikra egzotika, tad neverta stebėtis, jog neturėjome nė vieno Lietuvos atstovo. Šią klasę geriausiai apibūdintų „mažųjų bagi“ pavadinimas, tačiau žodis „mažasis“ yra šiek tiek apgaulingas.

Klasėje NEZ 1600 pirmąją vietą iškovojo įspūdingą važiavimą pademonstravęs Reinis Nitišs iš Latvijos. Sportininkas, vairavęs Peugeot 206, įveikė antroje vietoje likusį Lauryną Diržininką su aštuntuku Žiguliu ir trečios pozicijos savininką Kasparą Navicką su „Škoda Fabia“.

NEZ 2000 klasėje su svečiais iš užsienio varžėsi ir du lietuviai. Deja, Modestas Juodpusis ir Remigijus Nešvydis tenkinosi pozicijomis lentelės gale. Pirmąją vietą klasėje užėmė Christianas Sandmo iš Norvegijos. Jis vairavo „Opel Kadett“. Antroji vieta atiteko latviui Mariui Ločmeliui, trečioji Juriui Spikiui.

NEZ OPEN klasės dalyvių pasirodymas buvo pats įspūdingiausias. Ne tik dėl efektingo ir efektyvaus vairavimo, bet ir dėl pilotuojamos technikos. Pirmąją vietą čia užėmė BMW vairavęs norvegas Hans-Joran Ostreng. Antrasis čia buvo „Volvo S40“ tramdęs norvegas Ola Froshaug. Trečia vieta atiteko irgi norvegui Geir Herald Skeie. Jis vairavo „Volvo 940“.

NEZ 4wd klasėje varžėsi vienas švedas ir keletas lietuvių. Pirmoji vieta čia atiteko Skandinavijos vairuotojui Lukui Walfridsonui. Jis vairavo „Renault Clio“. Žemiau jo rikiavosi lietuviai. Antra vieta tenkinosi Arvydas Galinis su „Ford Focus“, trečioje vietoje finišavo automobilių sporto klubo Vilkyčiai atstovas Kazimieras Gudžiūnas su legendine „Ford Puma“.

„Crosscart“ bagiai taip pat buvo suskirstyti į klases. Klasėje pavadinimu „125“ greičiausias buvo Karl Henrik Lyče iš Norvegijos. Antras finišavo Ingus Belakovs iš Latvijos. Aleksandras Sengelija iš Rusijos finišavo trečias. 

Norvegas Mathias Michaelsen pergalė šventė Crosscart 200 divizione. Casper B. Larsen laimėjo antrąją vietą. Trečioji atiteko Tommie Svard iš Švedijos.

650 kategorijoje taipogi dalyvavo tik užsienio sportininkai. Pirmasis šioje kalėje finišavo Pjeras Bjornsonas iš Švedijos. Liudvikas Einarsenas iš Norvegijos finišavo antras. Trečiosios vietos prizininkų pakylą užėmė Johnatanas Walfridsonas. Sportininkas atstovauja ekipai iš Švedijos.

Liepos 21-22 dienomis NEZ ralio-kroso čempionatas bus vainikuotas varžybomis Lietuvoje. Paskutinis etapas įvyks Ukmergėje. Čia ir paaiškės šiaurės Europos zonos šalių ralio kroso greičiausi sportininkai.