Susigundžiau ir aš tapti tolimųjų reisų vairuotoju. Pabaigiau mokyklą, atlikau visus reikalingus pravažiavimus ir štai atėjo laikas laikyti egzaminus „Regitroje“. Teoriją išlaikiau iškart, C kategorijos praktinį egzaminą galėjau laikyti po poros dienų nuo sėkmingo teorijos egzamino baigimo. CE kategorijos praktinį egzaminą laikiau po savaitės.

Deja, padariau klaidą ir nepavyko jo išlaikyti. Daug kas gali pamanyti, jog bus verkšlenama dėl blogų instruktorių ir pan., bet čia ne apie tai. Po nesėkmingo bandymo internetu užsiregistravau pakartotiniam perlaikymui.

Nuo čia ir prasideda tikrosios linksmybės: kitas perlaikymas, „parinktas pagal Jūsų amžių ir teorijos egzamino išlaikymą“, galimas ne anksčiau kaip po gero pusantro mėnesio. Argi čia nėra absurdo? Juk per pusantro mėnesio truputį pasimiršta įgūdžiai įgyti mokykloje, be to, kadangi esu dirbantis, tai mano darbo grafikas nėra aiškus po pusantro mėnesio, o norint pasirinkti orientaciškai laisvas dienas, „Regitros“ sistema neleidžia. Galima pasirinkti tik iš 5 dienų laikotarpio. Nė vienos dienos vėliau.

Esant tokiai situacijai, žmogus priverstas rinktis bet kurį laiką, o sužinojus savo darbo grafiką, jį keisti į palankų. Bet palankią dieną galima pasirinkti vėl ne anksčiau kaip po pusantro mėnesio. Tokiu būdu, norint suderinti darbą ir egzamino laikymą, buvau priverstas pralaukti tris mėnesius. Šiuo atveju tikimybė išlaikyti egzaminą dar labiau sumažėja, nes pasimiršta įgūdžiai.

Tokia „Regitroje“ taikoma registracijos į egzaminus tvarka kelia rimtus trukdžius tapti tolimųjų reisų vairuotojais. Aišku, galima pagalvoti ir apie kitą priežastį tokios tvarkos buvimui, t.y. tam, kad „Regitros“ darbas būtų nenuostolingas. Juk tai yra labai paranku, nes kuo daugiau neišlaikančių, tuo daugiau mokančių rinkliavas už perlaikymą, o sąnaudos yra tikrai daug mažesnės už sumokėtas rinkliavas. O šioje vietoje kaltas tampa tas, kuris neišlaiko ir jau nebesvarbu, dėl kokių priežasčių taip atsitiko...

Kad ir kaip ten bebūtų, tikiuosi, jog tokios žalingos registracijos buvimas nesutrugdys kitiems tapt tolimųjų reisų vairuotojais...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!