Pirmasis kėlinys

Lietuviai rungtynes pradėjo tokiu startiniu penketu: Žydrūnas Jurgutis, Ernestas Serkevičius, Lukas Grabauskas, Edvinas Šeškus, Norbertas Giga.

Pirmąjį ginčo kamuolį atkovojo Norbertas Giga ir pirmoje atakoje Ernestas Serkevičius pelnė du taškus. Pirmoji argentiniečių ataka pasibaigė taikliu tolimu metimu. Prasčiau sužaidę paskutines kėlinio minutes, Lietuvos jaunių rinktinė pirmąjį kėlinį baigė tokiu rezultatu – 24:16 (Argentinos naudai).

Antrasis kėlinys

Antrąjį kėlinį Argentinos septyniolikmečiai pradėjo taikliu tolimu metimu, o Pauliaus Juodžio auklėtiniams sunkiai sekėsi surengti rezultatyvias atakas.

Po Ernesto Serkevičiaus taiklaus tolimo metimo, mūsų šalies rinktinė atsigavo ir spurtavo: Norberto Gigos blokas ir Edvino Šeškaus du taškai su pražanga leido sumažinti deficitą – 27:35. Nors lietuviai aktyviau gynėsi ir agresyviau kovėsi dėl kiekvieno kamuolio, tačiau Argentinos rinktinė išsinarpliodavo iš gynybinių gniaužtų ir pelnydavo taškus. Po antrojo kėlinio sirenos rezultatas 32:42 (Argentinos naudai).

Trečiasis kėlinys

Šį kėlinį Lietuvos rinktinė pradėjo Gedimino Žalalio dviems taškais su pražanga. Atrodė, kad po ilgosios pertrauko grįžę Lietuvos septyniolikmečiai demonstruos visai kitokį žaidimą nei anksčiau, tačiau šio kėlinio pirmosios atkarpos atakos pasibaigdavo netaikliais metimais arba prarastais kamuoliais.

Likus daugiau nei septynioms minutėms, rezultatas buvo 38:47 (Argentinos naudai). Luko Motiejūno trys taškai, rezultatyvus Edvino Šeškaus perdavimas Gediminui Žalaliui leido Lietuvos rinktinei sumažinti deficitą: 43:49. Tačiau trečiasis kėlinys pasibaigė 52:64 (Argentinos naudai).

Ketvirtasis kėlinys

Intriguojantis ir labai įdomus. Nedidelis Lietuvos rinktinės spurtas kėlinio pradžioje leido sumažinti skirtumą iki šešių taškų – 58:64. Edvino Šeškaus trys taškai, aštrus Ernesto Serkevičiaus prasiveržimas ir du taškai su pražanga atgaivino Lietuvos rinktines viltis ir pasitikėjimą savimi.

Ernesto Serkevičiaus tolimas metimas, atkovotas kamuolys po Argentinos krepšiu ir dar vienas Žydrūno Jurgučio tritaškis sukėlė tikrą emocijų bangą - 74:78 (likus keturioms minutėms iki rungtynių pabaigos). Puikus Ernesto Serkevičiaus pasirodymas paskutinėmis kėlinio minutėms ir pataikyti tolimi metimai tuomet, kai to labiausiai reikėjo leido sumažinti deficitą – 79:82. Tačiau pasiaukojimo ir taiklių metimų nepakako. Lietuvos rinktinė nusileido savo bendraamžiams iš Argentinos 82:92.

Rezultatyviausi žaidėjai:

Lietuva - Edvinas Šeškus 23, Ernestas Serkevičius 18, Gediminas Žalalis 11.

Argentina – Gabriel Deck 26, Rodrigo Haag 20, Lucas Gargallo 9.

Lietuvos rinktinės naudingiausias žaidėjas

Komandos kapitonas – Edvinas Šeškus. Puikiai sužaidęs Lietuvos jaunių rinktinės krepšininkas, pelnęs net 23 taškus ir daugiausiai prisidėjęs prie savo komandos žaidimo. Pataikęs reikalingiausius metimus tuomet, kai to labiausiai reikėjo. Kad ir kaip kapitoniškai žaidė, tačiau savo pasirodymą buvo priverstas baigti anksčiau laiko, dėl susirinktų penkių asmeninių pražangų.