Brendono Burchardo romanas „Auksinis gyvenimo bilietas“ - tai įkvepianti istorija, kupina fantastinių bei detektyvinių elementų. Tai - pasakojimas apie jaunuolį, kuris leidžiasi keliauti į atrakcionų parką, kuriame turi išsiaiškinti, kas nutiko jo mylimajai, tačiau čia jį ištinka staigmena: jis turi pats suprasti, kas esantis, įveikti savo baimes, suprasti praeities klaidas ir įrodyti, kad yra pasirengęs pasikeisti. Atrakcionų parkas - tarsi visas gyvenimas, žmogus sukasi tiek smagiose, tiek baisiose „karuselėse“, ir, baisiąsias ištvėrus, pasaulis pradeda atrodyti daug gražesnis ir mielesnis.

Pasakojime žadinama žmogaus savistaba, keliami bene svarbiausi žmogaus egzistencijos klausimai: kodėl aš čia esu? Kuo tapti? Ką turėčiau nuveikti gyvenime? Koks aš turėčiau būti? Raginama atsisakyti egoizmo ir pagalvoti, kuo aš galiu būti naudingas kitiems. „Auksinis bilietas“ tarsi primena kiek primirštą galimybę siekti savo tikslų: „Šis bilietas suteikia neribotas galimybes ir atveria pasaulį, kurio tu iki šiol negalėjai pažinti. Juo gali pasinaudoti kiekvieną savo gyvenimo dieną. Aš manau, kad  tokį bilietą mes visi gavome tą pačią dieną, kai gimėme“. (p.248)

Šią knygą galima skaityti dviem lygmenimis: tiesiogiai ir per egzistencinės filosofijos prizmę. Kartais skaitant tenka stabtelt ir pamąstyti: pasakojimas kupinas alegorijų.

Šią knygą rekomenduoju skaityti lietingais vakarais, kuomet norisi kažko gražaus ir įkvepiančio.