Šeštadienio vakarą Rokiškyje prie pagrindinio savivaldybės pastato įėjimo atsirado kreidelėmis nupaišytas stilizuotas žodis „MĖSOS“, išryškinant raides „SOS“, nuspalvinus jas Lietuvos vėliavos spalvomis. Tai jau ne pirmas toks atvejis. Prieš kelias dienas panašus užrašas atsirado prie pat Alytaus savivaldybės pastato.

Visuomeninio judėjimo „Už teisingumą“ šalininkai žodį „Tiesos“ įvairiuose Lietuvos miestuose rašo nuo gegužės 17-osios, kai buvo įvykdytas Kėdainių teismo sprendimas mergaitę perduoti jos mamai Laimutei Stankūnaitei. Teisinės kovos dėl mergaitės truko beveik šešis metus. Drąsiaus Kedžio ir Neringos Venckienės šalininkai priverstinio mergaitės perdavimo operaciją vadina pagrobimu, nuolatos rengia įvarias akcijas. Bene populiariausia - kreidelėmis ant šaligatvių rašomas žodis „Tiesos".

Dėl tokių veiksmų jie ne kartą buvo įspėti viešosios tvarkos prižiūrėtojų, o Nemuno krantinėje kreidelėmis paišę N. Venckienę palaikantys jaunuoliai net buvo policijos pareigūnų išvežti į komisariatą, kaltinant miesto tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimu, už kurį gresia įspėjimas arba bauda iki 2000 Lt.

Pirmasis šaligatvius teplioti kreidelėmis pradėjo menininkas Gitenis Umbrasas, savo kūrinius vadindamas meninėmis instaliacijomis.

Užrašas prie Rokiškio savivaldybės
Užrašas prie Rokiškio savivaldybės