Vienas svarbiausių projekto „Atviras teatras 24“ tikslų - pasitelkiant teatrinio meno elementus skatinti vaikų ir jaunimo kūrybinį bendravimą su socialinės atskirties žmonėmis, užpildant jų gyvenimą menu.

Plungiškių teatro „Saula“ aktoriai, bendradarbiaudami su Molėtų teatro grupe „Remarka“, per visas šešias projekto dienas, įkūrę savo teatrinio veiksmo stovyklą Molėtuose, kartu mokysis, bendraus, rengs įvairias teatralizuotas akcijas ir performansus. Su jaunaisiais teatralais dirbs ne tik teatro „Saula“ režisieriai Sigita Matulienė ir Romas Matulis, bet ir „Keistuolių“ teatro aktorius Vytautas Rašimas, Lietuvos valstybinio teatro aktorė, LMTA docentė Adrija Čepaitė-Palšauskienė, E. Nekrošiaus teatro „Meno fortas“ aktorė Gabrielė Kuodytė, bei Klaipėdos universiteto menų fakulteto režisūros katedros studentai.

Jaunieji aktoriai kartu su profesionaliais aktoriais ir režisieriais rengs scenos kalbos, vaidybos, improvizacijų, scenos judesio, charakterių kūrimo laboratorijas, teatrines provokacijas Molėtų viešosiose erdvėse, teatrinio veiksmo performansus centrinėje aikštėje, kvies visus ne tik stebėti prasmingą jaunų žmonių gyvenimą užpildytą menu bei mokymusi, bet ir aktyviai dalyvauti visuose meniniuose, edukaciniuose procesuose.

Projekto išskirtinumą lemia tai, kad į projekto veiklas bus įtraukti ir pagyvenę bei vieniši žmonės. „Atviro teatro 24“ veiklos bus vykdomos ir Molėtų rajono Alantos senelių globos namuose. Šiomis veiklomis bus paskatintas ne tik jaunų žmonių bendravimas su seneliais, bet ir atskleistos teatrinio meno socialinės funkcijos. Teatro menas bus pristatytas kaip puiki bendravimo forma seniems ir vienišiems žmonėms organizuojant jų šventes bei įvairinant ir įprasminant jų kasdienybę.

Taigi, Plungės kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro „Saula“, vadovaujamo Sigitos ir Romo Matulių, projektas „Atviras teatras 24“ kviečia visus ne tik stebėti jaunimo prasmingą ir kūrybingą laisvalaikio organizavimą ir meninio ugdymo procesą, bet ir visiems pasinerti į šį puikų procesą, kuris meno kolektyve kryptingai vyksta visas 24 valandas per parą.

Plungiškių projektą finansuoja Lietuvos Respublikos kultūros ministerija. Projekto partneriai – Molėtų rajono savivaldybės kultūros centras ir Molėtų rajono Alantos senelių globos namai.