1. Apranga - pagal tai visuomet vertinama pirmą kartą;
2. Ar turi automobilį, ką vairuoji?
3. Kur, kokiuose namuose gyveni?
4. Esi vienišas ar gyveni poroje/turi šeimą?
5. Ką baigęs esi?

Ir panašiai.

Taigi, jei esi šių nuomonių spąstuose, tu darysi viską, kad atitiktum „aukščiausią standartą“.

Nuo pat mokyklos tu busi mokomas tikėti tuo, kas parašyta oficialiuose raštuose, vadovėliuose ir t.t. Bet štai atsipalaidavimo tave mokys televizija, kita medija, geltonoji spauda ir „Olialia pupytės“.

Toliau išmoksi, kad tikras vyras tas, kuris pakelia daug alučio, sugeba permiegot su keliomis merginomis tą patį vakarą ir sugeba atidaužyti konkurento kepenis.

Jei esi mergina, sužinosi, jog norėdama būti tikra moterimi, turi rengtis taip, kaip prieš 20 metų dar nesirengdavo laisvo elgesio merginos, kad turi padengti save parfumerija it statybininkas sieną padengia glaistu, o dėl nulūžusio nago turėsi sukelti tikrą dramą.

Toliau, norėdamas neatsilikti nuo visuomenės standartų, tu turi įgyti aukštąjį išsilavinimą. Svarbiausia čia specialybės paklausumas ir populiarumas, o tokie dalykai, kaip tavo tikrieji norai - na, kam jie - norai juk ateina ir praeina. Jei neturi pinigų mokslams - nebėda, paimk paskolą (juk taip svarbu investuoti į savo kaip bedarbio ateitį). Svarbu, kad tau aukštoji mokykla įkaltų į galvą tiesas, kurias kiti randa tiesiog internete.

Paskolą paimk didesnę, kad dar liktų ir populiariam automobiliui nusipirkti - svarbiausia, kad važinėjant šia mašina iš jos girdėtųsi Lady Gagos „Bad Romance“ (ar ji kartais ne apie tavo ateitį dainuoja?), Pitbulio, Bieberio ir kitų muzikos fermos augintinių dainelės. Na, dar tau reikėtų išmaniojo telefono - bet atsargiai, jis gali pasidaryti protingesnis už tave.

Toliau tau žūtbūt reikia susirasti kažką į poras - juk jau atėjo visuomenės manymu laikas, kada tau reikia rimtų santykių. Apie viengungystę net negalvok. Taigi pagal kompetentingos visuomenės standartus tu ieškai draugės su gera krūtine ir ne prastesniu užpakaliu, o jei esi mergina - ieškai draugo su mašina tamsintais langais, geros odos batais ir kieta kalba.

Tai štai jūs suėjote į porą. Bet pajuntate, jog vienas iš jūsų mažiau nori būti poroje. Jei vaikinas nebenori santykių - žūtbūt reikia vaikelio - tai jį sulaikys nuo tokių prastų minčių. Jei mergina nebenori santykių - reikia ją paversti priklausoma nuo tavo išlaikymo (patupdyti į narvelį).

Toliau jums reikės būsto - einate ir banką ir pasiimate kitą paskolą. Taigi jūs baigiate aukštąją, turite sukūrę šeimą - dabar laikas susirasti darbą (nė nebandyk mąstyti, jog gali dirbti ir sau, kurti verslą - tu juk normalus žmogus - o normalūs daro kaip visi kiti žmogiškieji ištekliai - eina ir darbinasi).

Ką gi - puiku, jūs visiškai atitinkate visuomenės standartus:
- Turite išsilavinimą, kurio jūs nenorėjote;
- Turite automobilį, kurio norėjo neaišku kas;
- Esate rimtas žmogus - turite butą už paskolą, žmoną/vyrą, kurio negalite pakęsti, vaiką, kuris buvo jums tik įrankis, darbą kurio negalite apkęsti;
- Turite gražią skolą bankams ir stiprią motyvaciją atidirbinėti tą skolą iki gyvenimo galo;
- Taip pat turėsite irstančią šeimą ir neaiškią vaikų ateitį;
- Ar užteks senatvėje gaunamos pensijos, kad galėtumėte susimokėti už šildymą ir paskolos įmokas? Galbūt pavydėsite gatvės benamiui, jis bent jau neturėjo iliuzijų ir iškart suprato, jog yra neturtingas ir vienišas, ir pagaliau susigyveno su pačiu savimi - jis bent turėjo laiko atrasti savo gyvenimo paskirtį, kai jūs sukotės kažkieno lūkesčių rate.

Taigi pabudome ir kelkimės, pabusti niekada nevėlu ir pradėkime:

- Jūsų tikrieji norai PRIVALO būti ĮGYVENDINTI, todėl, kad eidamas savuoju keliu padedi ne tik sau, bet ir prabudini dar daugybę žmonių;
- Daugumos nuomonė yra keiksmažodis;
- Jūs esate žmogus - taigi laikas ir elgtis adekvačiai;
- Laikas KURTI savo gyvenimą - tokį, kokio JŪS norite ir kaip JŪS įsivaizduojate;

Vytautas
http://livingtheintelligentway.blogspot.com/

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!