Į gyvą Lietuvos trispalvę primenantį jungtinį chorą įsiliejo ir Tauragės „Ugnies“ choras, o įspūdingu fakyrų šou, specialiais efektais, muzika ir ekstremaliais triukais stebino „Ugnies valdovai“. Šventę organizavo Šilalės rajono savivaldybė, Šilalės meno mokykla ir Šilalės kultūros centras.

Su į šventę atvykusiais šilališkiais ir miesto svečiais sveikinosi renginio vedėjai – Laima Andrejauskienė ir tauragiškis Laimonas Rimkus, kurie linkėjo kurstyti gerumo ugnį vienas kitam, auginti širdyje meilės liepsną gyvenimui, savo gimtinei, savo tautai, savo tėviškei.

Šiltais aplodismentais scenoje buvo sutiktas šventės „Auginkim Šilalę širdy“ globėjas - Šilalės rajono savivaldybės meras Jonas Gudauskas. Sveikindamas renginio dalyvius ir svečius, meras prisiminė Šilalėje vykusias kasmetines „Dainų šventes“, kurios jau daugelį metų nebuvo rengiamos. Todėl jis išreiškė viltį, jog ši šventė padės atgaivinti tradicijas ir analogiškas renginys bus organizuojamas kasmet.

Šventėje dalyvavo Europos Parlamento narys Zigmantas Balčytis, Šilalės kraštiečių draugijos Vilniuje pirmininkas Virginijus Jocys, kompozitorius, Lietuvos kompozitorių sąjungos narys Vytautas Barkauskas, padovanojęs Šilalės vasaros muzikos šventei dvi dar niekur neskambėjusias dainas „Praeities balsas“ ir „Lietuva“ ir šių dainų žodžių autorė Viktorija Barkauskienė bei kiti svečiai.

Tą vakarą nuskambėjo daug gražių dainų, skirtų Šilalei ir Žemaitijai. Daugelio dainų aranžuočių autorius, Šilalės meno mokyklos kamerinio orkestro ir jungtinio choro vadovas, dirigentas Kornelijus Pukinskis, atlikęs titanišką darbą, kaip ir šventės sumanytojas - Meno mokyklos direktorius Arūnas Goštautas, pakalbinti po šventės, neslėpė džiaugsmo renginio sėkme ir žiūrovų gausa.

Pasak organizatorių, ši muzikos šventė – tai puiki proga jauniesiems Šilalės rajono choristams pasirodyti su tokiais muzikos grandais, kaip grupėmis „Vairas“, „Jonis“, operos solistu Liudu Mikalausku. Kartu su žymiomis grupėmis dainavo Arūnas Šerpytis, Indrė Norkaitytė, grojo Laukuvos kaimo kapela (vadovas Alfredas Šniauka).

Tą vakarą į sceną sugužėjo 300 vaikų net iš 12 rajono mokyklų chorų: Šilalės meno mokyklos choras (vad. K. Pukinskis), Kaltinėnų meno mokyklos bei Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos chorai (vad. R. Ramanauskienė), Kvėdarnos meno mokyklos filialo choras (vad. D. Krasauskienė), Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijos choras (vad. R. Stasytienė ir D. Krasauskienė ), Pajūralio pagrindinės mokyklos choras (vad. O. Dvylienė), Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos choras (vad. A. Šniauka ir A. Šimkus), Bijotų D. Poškos pagrindinės mokyklos choras (vad. D. Kalnikienė), Šilalės Stepono Dariaus ir Stasio Girėno vidurinės mokyklos choras (vad. L. Saročkienė), jungtinis kultūros centro vaikų ir jaunimo folkloro grupės „Gers smuoks” bei VšĮ „Etnoklubas” choras (vad. I. Kėblienė ir J. Kasputytė), Upynos Stasio Girėno vidurinės mokyklos bei Obelyno pagrindinės mokyklos chorai (vad. I. Raudonienė).

Jaunųjų širdžių chorui talkino Šilalės kultūros centro orkestro šokėjos, Šilalės meno mokyklos šokių studijos „Lokysta“ šokėjai (vadovės L. Andrejauskienė ir D. Kononovienė), Šilalės kultūros centro orkestro bei jaunimo šokių kolektyvo „Mainytinis“ šokėjai (vad. L. Andrejauskienė).

Pasibaigus stulbinančiam „Ugnies valdovų“ šou, į sceną buvo pakvieti šventės sumanytojai ir organizatoriai, jaunųjų choristų vadovai bei šventės pagalbininkai - Šilalės kultūros centro vaikų ir jaunimo folkloro grupės „Gers smuoks“ bei VšĮ „Etnoklubas“ vadovė Irmina Kėblienė, Šilalės kultūros centro folkloristė bei vaikų ir jaunimo folkloro grupės „Gers smuoks“ vadovė Jolanta Kasputytė, folkloro ansamblio „Veringa“ narė Jūratė Augienė. Jiems įteikti pagrindinio šventės rėmėjo „Biovela“ dovanos ir slapto šventės gerbėjo rožių žiedai.

Renginio metu buvo renkamos aukos, skirtos Šilalės šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios vargonų restauracijai. Šilainiškiai aukojo dosniai – surinkta 930 Lt. Aukos perduotos kunigui, dekanui Algiui Genučiui.