Mokymai subūrė daugiau nei 100 ESN narių iš visos Lietuvos, kurie yra suinteresuoti tarptautiniais studentų mainais, siekiantys visapusiškai įsitraukti į organizacijos veiklą ir norintys perprasti tos veiklos principus. Dalyviai atstovavo dešimčiai skirtingų Lietuvos sekcijų, kurioms vietų skaičius buvo skirtas atsižvelgiant į dydį ir aktyvumą.

Pirmą dieną mentoriams buvo pristatyti ŠMPF ir ESN vykdomi projektai, supažindinta su veiklos specifika. Toliau dieną tęsė VDU Azijos studijų centro vadovas dr. Aurelijus Zykas, studentus sudominęs tarpkultūrine komunikacija ir Hofstede tarpkultūrinių dimensijų perspektyva. Vėliau VGTU lektorius Eigirdas Žemaitis kalbėjo apie jutiminę rinkodarą.

Dieną užbaigė ESN projektas „Responsible party“, kurio metu buvo skatinama linksmintis atsakingai skambant studentų grupės „Do NOT translate“ dainoms.

Antrąją Mentorių dieną vyko VU doc. dr. Vilijos Gudonienės paskaita apie integruotą organizacijų komunikaciją, kurios metu gauta daug patarimų, kaip reikėtų gerinti ESN Lietuva tiek vidinę, tiek išorinę komunikaciją. Taip pat nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centro (NIPC) direktorius Martinas Žaltauskas supažindino su mentorių veiklos bei nacionalinių renginių finansavimo galimybėmis. Be šių paskaitų, mentoriai buvo supažindinti su Europass dokumentais, jų panaudojimu.

Mokymų sesijos pabaigoje vyko „Go Public“ apdovanojimai, kurių metu prizai buvo įteikti už geriausią renginį, projektą, socialinį projektą, naują idėją ir nuotrauką. Iš karto po to įvyko jau dešimta ESN Lietuva Nacionalinė Platforma, kurioje buvo aptarti šiuo metu organizacijai aktualiausi klausimai.

„Mentorių dienų“ metu dalyviai norėję atsikvėpti nuo paskaitų turėjo galimybę 2 val. laisvą programoje numatytą laiką paskirti vandens pramogomis. Už tai, jog buvo pasirūpinta vandens pramogomis, nakvyne bei maitinimu verta padėkoti ŠMPF.

Tokio tipo renginys surengtas ketvirtą kartą. Mokymai jau susilaukė sėkmės Trakuose, Birštone bei Kretingoje, kur susirinko ne tik studentai - mentoriai, bet ir apie 250 užsienio studentų, studijuojančių Lietuvos aukštosiose mokyklose. Vis dėlto galima teigti, jog šie, ketvirtieji mokymai, ypatingi, nes jie buvo skirti tik Lietuvos aukštųjų mokyklų studentams - mentoriams, dažnai Lietuvoje žinomiems esenerio arba tiesiog ESN nario vardu.