Matyt, neatsitiktinai tokie klausimai kyla leidybą studijuojantiems jauniems žmonėms, kurie siekia sieti savo gyvenimus su leidyba. „Nuolat galvodami apie šiuo klausimus nusprendėme, kad yra du keliai: arba laukti ir pamatyti, kaipgi bus, arba pabandyti išsiaiškinti patiems. Taip ir gimė idėja po metų pertraukos vėl suorganizuoti dienas leidybos studentams, profesionalams ir „prijaučiantiems““, - idėją komentavo vienas iš „Leidi 2012“ organizatorių Deividas Budginas.

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto leidybos studentų dienos, jų pačių vadinamos „Leidi 2012“, startuoja šiandien. „Ką tu sau leidi?“ − šiuo šūkiu Leidybos studentai kviečia parodyti, kad visos istorijos apie Lietuvą kaip neskaitančią valstybę yra išpūstos; kad leidyba ir knygų verslas Lietuvoje nemiršta, o kaip tik evoliucionuoja.

Pasinaudodami proga, kad pavasarį didelių renginių skirtų leidybos verslui nėra, „LeiDi“ organizatoriai sau leidžia jums pristatyti pirmąją leidybos studentų knygų mugę, kurioje dalyvauja didžiausios Lietuvos leidyklos su naujausiomis savo knygomis.

Renginys vyks gegužės 17 dieną nuo 12 iki 18 valandos. Neleiskite savo knygų lentynoms liūdėti ir papildykite jas leidiniais, kurių kainos tokios, kokias galite sau leisti.

„LeiDi“ nepamiršta ir knygynų bei jų lankytojų. Organizatoriai nori pasakyti visiems, kad užteks monopolijos knygynų rinkoje ir siūlo susipažinti su netradiciniais knygynais Lietuvoje. „Netradicinių knygynų istorijose“ − gegužės 16 dieną 19 valandą Šiuolaikinio meno centro skaitykloje, supažindins visus besidominčius su Mint Vinetu, Humanito ir Knygos namų knygynais.

Leidybos dienos nepamiršta ir mažųjų skaitytojų. Vaikų raidos centre vyks socialinė akciją „Papasakok man“, kurioje kartu dalyvaus ir aktorius Dominykas Vaitiekūnas.

O visas dienas vainikuos uždaromasis vakaras penktadienį, gegužės 18 dieną, Artistuose. Nuo 18 valandos Protų Kovos literatūros, filmų ir muzikos tematika, o nuo 20 valandos kiemelyje Atika ir Garbanotas Bosistas.

„Leidybos dienos ragina jus leisti sau viską! Laukiame jūsų!“ – garsiai visiems sušukti leidžia sau būsimieji leidėjai.

Ruošiatės į šį renginį? Norite pasidalinti įspūdžiais su kitais skaitytojais? Norite pasidalinti nuotraukomis ar vaizdo įrašais? Siųskite įspūdžius el.pašto adresu pilieciai@delfi.lt arba kelkite į mūsų sistemą čia. Vaizdo įrašus kelkite čia, o nuotraukas siųskite el.pašto adresu renginiai@delfi.lt (siunčiamo laiško pavadinime (subject) nurodykite renginio vietą ir nuotraukos autorystę). Visas Piliečių nuotraukas iš renginių galite pamatyti čia.