Gegužės 2-9 d. visus vilniečius ir sostinės svečius jau šešioliktą kartą kviečia „Naujasis Baltijos šokis'12“  į šiuolaikinio šokio festivalį vykstantį „Menų spaustuvėje“. Šiemet yra pristatomi 12 įvairiausių užsienio ir lietuvių trupių ir choreografų spektakliai. Vienas iš jų - auksinio scenos kryžiaus nominaciją už metų debiutą pelnęs gatvės šokio spektaklis „Feel Link“, atliekamas Airidos Gudaitės ir Lauryno Žakevičiaus. Šokėjai scenoje pritaikė skirtingų šokių elementus norėdami pavaizduoti dviejų žmonių meilės ryšį, jos išgyvenimus.

Airida Gudaitė baigė šokio edukologijos mokslus, šiuo metu moko šokti gatvės šokius. Laurynas Žamevičius - žinomas Lietuvos breiko šokėjas, sėkmingai dalyvavęs, o vėliau ir teisėjavęs įvairiuose Lietuvos ir užsienio breiko konkursuose. Šie talentingi žmonės, dar žinomi iš televizijos šokių projekto „Tu gali šokti“, jau ilgai siekė gatvės šokį „atnešti“ į teatrą. Jiems tai pavyko. Ir iš tiesų labai sėkmingai.

Pirmas įspūdis įėjus į salę buvo kiek šokiruojantis – scenoje stovėjo du dideli šiukšlių konteineriai. Vėliau jie buvo įtraukti į spektaklio pasirodymą, kas buvo iš tiesų netikėta.

Gatvės šokio spektaklis žavėjo ne tik tobulų kūnų deriniu. Didelį įspūdį darė ir šviesų žaismas (šviesų dailininkas Eugenijus Sabaliauskas), kuris tai paslėpdavo, tai vėl leisdavo žiūrovams išvysti šokėjus. Pasirodyme šiek tiek trūko užbaigtumo, tačiau suprantant, kad šokiu yra ypač sunku pritraukti žiūrovų dėmesį, jis buvo tikrai puikus.