Intriga prasidėjo. Idomu ar pavyks šiemet praėjusių metų Lietuvos Enduro čempionams „Drakonai Racing Team“ apginti geriausių vardą ir vėl lipti ant aukščiausio nugalėtojų pakylos laiptelio.

Pavasariui suvėlavus, dalyvių laukusi ~ 54 km trasa sutrumpėjo iki 35 km, du specialūs testai - Enduro apie 2,8 km, Cross Country apie 3 km bei 3 kontroliniai punktai. Pirmą dieną sportininkai įveikinėjo 4, antrą dieną 3 ratus. Šiemet startavo 55 sportininkai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Praeitais metais daugelis lietuvių pirmą kartą artimai susipažino su Enduro, tad buvo daugybė nesusipratimų, klaidų ir žinoma baudų. Šiemet sustiprėję ir jau turintis patirties visi tvirtai stojo prie starto linijos varžytis su stipresniais ir gilesnes Enduro tradicijas turinčiais Latvijos ir Estijos sportininkais.

Pirma diena dalyvius pasitiko nuostabia vasariška šiluma, puikia nuotaika bei pirmuoju priešstartiniu jauduliu. Didžiausi išbandymai dalyvių laukė ne tik specialiuose testuose, bet ir pervažiavimuose iki jų. Vienoje atkarpoje vandenyje skendo ne vienas motociklas, o jų išlaisvinimas iš dumblo pareikalaudavo daugybės energijos. Antrą dieną šioje vietoje buvo padarytas apvažiavimas, tad dalyviams tapo gerokai legviau pasiekti punktus. „Cross Country“ testas besidriekęs klampiu smėliu reikalavo daugybės įgūdžių posukiuose, įkalnėse, nuokalnėse. Enduro testas vingiavo aplink ežerą molinga pakrante, kai kur apsauginė juosta sportininkus nuo skardžių krašto teskyrė per kelis sprindžius. Nuolat linkę vidiniai trasos žymėjimo stulpeliai rodė, kad tokios vietos dalyviams buvo labiau sunkios emociškai, nei įveikimo sudėtingumu. Dėl įvairių gedimų ar traumų nevisiems dalyviams pavyko dalyvauti varžybose abejas dienas.

Itin džiugu, kad lietuviams pavyko iškovoti prizines vietas ir Baltijos čempionato įskaitoje! Julius Šimkus (III vieta, E3 klasė), Danielius Žoštautas (III vieta Senjorų klasė), Ričardas Duonelavičius (II vieta, Veteranų klasė), Kęstutis Gurčinas (III vieta, Veteranų klasė). Ir deja, likus vienam ratui iki finišo sugedus motociklo varikliui „Drakonai Racing Team“ komandos nariui bendroje Baltijos čempionato įskaitoje šiai komandai teko nusileisti „JVE Moto Team“ ir džiaugtis III vieta komandinėje įskaitoje.

Prabėgus dviem nuostabiom dienom, įteikus apdovanojimus sportininkams bei komandoms, vienam iš varžybų organizatorių Andriui beliko tik apgailestauti – „Aš atsiprašau, bet varžybos BAIGĖSI :)“.

Lietuvos Enduro čempionato pirmojo etapo individualioje įskaitoje nugalėtojai:

Komandinė įskaita: I vieta - „Drakonai Racing Team“; II vieta - „LSMA-W‘D‘Loreen RT“.

Senjorų klasė: I vieta - Danielius Žoštautas; II vieta - Gintautas Igaris; III vieta - Vladas Lilis.

E1 klasė: I vieta - Algis Pancekauskas.

E2 klasė: I vieta - Dalius Kažukauskas; II vieta - Edvardas Žindžius; III vieta - Laimonas Orlauskas.

E3 klasė: I vieta - Julius Šimkus; II vieta - Evaldas Kleiva; III vieta - Mindaugas Šimkevičius.

Hobby klasė: I vieta - Irmantas Bražiūnas; II vieta - Tomas Jančys.

C klasė: I vieta - Andrius Mitkevičius; II vieta - Žilvinas Kazakevičius, III vieta - Raimundas Dimša.

Iki pasimatymo kitą savaitgalį (gegužės 5 d.) II – ajame Lietuvos Cross Country čempionato etape, „Crazy Ferma“ (šalia kelio Trakai – Vievis 15km).