Į Lietuvą grįžo Vokietijoje įsteigtos gyvūnų globos ir gamtos apsaugos organizacijos (ETN) specialistai tęsti beglobių gyvūnų sterilizacijos projekto. Nuo balandžio 23 d. iki gegužės 1 d. ETN – sterilizuos Vilniaus rajono beglobius gyvūnus VšĮ „SOS gyvūnai“ prieglaudoje (Minsko pl. 33A, Vilnius). Vilniaus krašto gyventojai raginami pasinaudoti galimybe ir sterilizuoti jų kiemuose gyvenančius beglobius gyvūnus tiek registruodami jų buvimo vietoves, tiek prisidėdami gaudant ir transportuojant gyvūnus.

Sterilizacijos procedūros yra atliekamos prieglaudoje „SOS gyvūnai“ naujai įrengtame veterinarijos kabinete. Šio kabineto įrengimas labai svarbus žingsnis, padėsiantis daugiau gyvūnų pasveikti bei sutaupysiantis organizacijos lėšas, išleidžiamas veterinarijos klinikose bei žmonių, kurie finansiškai neišgali skirti pinigų brangiam mylimo augintinio gydymui. Šią savaitę šiame kabinete sterilizuota jau daugiau nei 150 gyvūnų. Iš Vokietijos atvykę daktarai dirbs be išeiginių iki pat gegužės 1 dienos.

Pasak organizacijos „SOS gyvūnai“ vadovės Ilonos Reklaitytės-Mezencevos,  žmonės iš kaimų ir rajonų yra labai aktyvūs, po šios pirmosios akcijos turėtų ženkliai sumažėti šunelių ir kačių vadų. „Daktarai darbuojasi šauniai, yra labai patenkinti esamomis sąlygomis. Buvome maloniai nustebinti, kai mūsų pastatą pavadino sterilizacijos centru“, - pasakojo I. Reklaitytė-Mezenceva.

Visi norintys pasinaudoti šia galimybe, kviečiami registruotis numeriu 8 683 39826.

Gyvūnų prieglauda „SOS gyvūnai“ savo veiklą vykdo tik iš pavienių aukų bei kasmet surenkamų 2 proc. GPM. Prieglaudoje nėra užmigdomas nė vienas gyvūnas, organizacija daug prisideda prie beglobių gyvūnų populiacijos mažinimo juos sterilizuojant, o ne eutanazuojant. 2011 lapkritį organizacija persikraustė į nuosavą sklypą ir jame esančius pastatus Minsko pl. 33A, kuriuos įsigijo už lėšas gautas nuo 2 proc. GPM.

„SOS gyvūnai“ maloniai primena, kad šiandien, balandžio 27 d., 19:00 val., Vilniuje prie Baltojo tilto vyks labdaringas renginys „ZUMBA fitness“, kuriame apsilankę zumbos gerbėjai ne vien gaus gerosenergijos užtaisą, bet ir pirkdami bilietą parems VšĮ „SOS gyvūnai“ prieglaudą. Prie Baltojo tilto vyksiančio renginio metu dideli ir maži galesdalyvauti treniruotėje, pasimokyti zumbos judesių, stebėti koncertą ir šou.