Su horoskopais, blogai tai ar gerai, susiduriu kiekvieną dieną. Ne, aš ne astrologinio būrelio vadovas, ne žvaigždžių išskaitytojas ir tikrai joks ne astronumeteorologas (kad ir kas tai bebūtų).

Aš tiesiog horoskopų ir kitos, dažniausiai visiškai bereikšmės, informacijos perdavėjas visiems tiems, kurie tingi ją skaityti. Tai yra mano darbas ir jį uoliai atlikdamas pastebėjau keletą faktų apie pranašystes, gal iš žvaigždžių, gal iš kokio gėrimo tirščių, galbūt - tiesiog iš atsitiktinių žodžių, sukurptas. Pradžiai, apie teigiamus dalykus.

Horoskopų pliusai

Jų yra keletas. Jeigu ryte iš lovos iškrenti ir dar ne ta ranka, kavos skonis primena lydytą metalą, nes užsimiegojęs puodelyje užplikei savo laikrodį ir, aišku, jau vėluoji į darbą, gatvėje visos iki vienos mašinos privažiuoja arčiau balų, kad aptaškytų butent tave ir darbo vietą pasieki išnaudojęs visą sunkiosios rusų leksikos arsenalą...

Pataisyti dieną vis dar įmanoma, net ir neturint menkiausios nuovokos kaip, labai dažnai padeda maža šviesi kelių minčių įtaiga. Čia ir pasitarnauja horoskopas. „Jūsų diena bus šviesi ir lengva, tik nesiimkite naujų didelių projektų. Vakare galimas viliojantis nuotykis“.

Fantastika, nieko daugiau ir negalėtų reikėti, nieko sunkaus šiandien ir nenorėtum veikti, o dar vakare „galimas“ kažkas viliojantis. Diena vėl atgauna spalvas. Jeigu nesate radikaliai juodas pesimistas, toks lengvas žaismingas savęs apgavimas gana greitai praskiedžia spalvas.

Na, o jei atsivertę savo mylimiausią horoskopų svetainę, randate juodus debesis, tereikia įrašyti kitą internetinį adresą, kuriame tikrai rasite „gerąją naujieną“ sau. Rasite bet kuriam ženklui. Praktika parodė, kad visada, viename ar kitame, dienos šaltinyje slypi minkštas ir mielas Jūsų dienos horoskopas. Mėgdamas lengvai apsigauti, sau visada skaitau radęs pozityvų. Taip, nelabai intelektualu, bet man linksmiau.

Horoskopų minusai

Jų, kaip bebūtų keista, irgi yra. Visų pirma - kiekybė. Nežinau, kiek žmonių baigė akademinius supernumerologijų kursus ir kiek jų turi tiesioginių ryšių su žvaigždžių išsidėstymą tvarkančiais keturiais drambliais, bet jų yra daug, ir jie visi kalba skirtingai. Tai yra labai keblu, mat nežinia, kuri astrolietuvė yra arčiausiai paties patikimiausio informacijos šaltinio; visų burtininkių vardų nevardinsiu, manau įsivaizduojate, kiek jų yra.

Žinoma, tai padeda susirasti sau horoskopą, kokio tik nori, bet vis tiek... Eilinis Avinas eilinį pirmadienį skaito, ką jam žada žvaigždės: Ramunė: psichiškai įtempta diena, nekonfliktuokite su antrąja puse. Silvija: jūs savo laimės kalvis. Kaip šauksi, taip atsilieps. Aldonija: jei vakar per daug išgėrėte, ryte skaudės galvą. Valkirija: nemalonumai vairuojant - leiskite sau atsipalaiduoti. Eilinis Avinas perskaito Skorpiono horoskopą - jam, žinoma, blogiau - ir grįžta prie darbų.

Taip, horoskopus suprasti yra nelengva, bet užtenka pagalvoti, kaip nelengva buvo žmogui, pažvelgusiam į dangaus kūnų išsidėstymą ir parašiusiam, kad man būtent šiandien reikia perstumdyti baldus. Ir tik svetainės. Ir tik antrą dienos pusę.

Pagarba.

Viskas, kas padeda žmogui sušvelninti aštrią realybę, jei tai ir iliuzija, neturėtų būti blogai. Vaikai skaito pasakas ir randa ten daug nuostabių ir fantastiškų dalykų, kurie itin džiugina.

Galbūt suaugę skaito horoskopus dėl panašių priežasčių, nes, jei skaitytų pasakas darbo vietoje, kolegos užmėtytų spausdintuvais ir išsiųstų minkštų sienų šalin. Galbūt.

Aš netikiu horoskopais, aš tikiu traukiniais. Tikiu, kad, jeigu man einant tiltu virš geležinkelio, po juo pradardės traukinys, tai bus saulėta ir puiki diena. Ir kartais taip atsitinka, kartais - ne. Visai kaip su horoskopais.

Bet jei, vieną dieną, atsirastų nuoširdus ir sąžiningas horoskopas, jis turėtų atrodyti maždaug taip:

Bet kurios dienos horoskopas (bet kuriam ženklui):

Diena bus teigiama ir žavi, jei ryte nuspręsite, jog tokios dienos tikrai norite. Aplinkiniai noriai bendraus ir jums padės, jei nebūsite viskuo nepatenkintas egocentriškas šiknius. Galbūt šiandien surasite antrąją pusę, galbūt - ne, bet, jei tikrai ieškosite - anksčiau ar vėliau jums pasiseks. Materialiniai reikalai priklausys nuo pinigų, emociniai - nuo jausmų, visa kita - nenuspėjamo pasaulio rankose. Jei neturite noro su juo šiandieną turėti reikalų - verčiau likite namuose.

Tiek šiandien Jums žada žvaigždės.