Pirmasis muzikos ir poezijos vakaras Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijoje buvo surengtas 2011 m. Tuomet renginys sulaukė didelio jaunimo susidomėjimo.

Renginio iniciatorė gimnazijos moksleivė Ieva Ripinskytė sako, kad sėkmė paskatino surengti panašų koncertą ir šiemet. „Norisi, kad Šiaulių jaunimui būtų galimybė vėl pasiklausyti populiariausių ir pamėgtų Lietuvos jaunųjų atlikėjų. Todėl tikiuosi, kad salė ir šį kartą bus pilnutėlė.

„Brazdesiai“ nėra tipinis koncertas. Jame nėra vedėjų, apibrėžtų taisyklių, bilietų, taip pat nėra griežtos programos, o kiekvienas salėje esantis žmogus, esant norui, gali užlipti į sceną ir taip pat atlikti savo dainą“, – sako Ieva.

Vėl į Šiaulius atvyksiančio muzikanto ir poeto Domanto Razausko publikai pristatinėti lyg ir nereikia. Priminsime, kad jis 2008 m. tapo pirmuoju Vytauto Kernagio prizo laureatu – tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai-Aš“ metu jam buvo įteikta Vytauto Kernagio vardo gitara. D. Razauskas koncertuoja su žinomais Lietuvoje atlikėjais Andriumi Kulikausku, grupe „Skylė“, Neda, Olegu Ditkovskiu, Sauliumi Bareikiu, Andriumi Kaniava, Gediminu Storpirščiu ir kitais.

Pasak muzikos kritikų, D. Razausko stiliaus negalima aibrėžti – tai muzikinių žanrų gausa nuo reggae, bliuzo, džiazo, liaudies muzikos iki noise stiliaus kūrinių. Autoriniai tekstai, vidinė energija ir profesionalus grojimas gitara D. Razauskui leido įsitvirtinti tarp garsiausių dainuojamosios poezijos atlikėjų. D. Razauskas yra parašęs per 150 kūrinių, kuriuos kiekvieną kartą atlieka kitaip.

Kartu su D. Razausku „Brazdesiuose“ J. Janonio gimnazijoje pamatysime ir žymios roko bei dainuojamosios poezijos grupės „Atika“ įkūrėją ir sielą Darių Žvirblį ir grupės „Arbata“ lyderį Andrių Zalieską-Zalą. Kadaise ši trijulė spontaniškai buvo sukūrusi muzikinį projektą - avantiūrą „Dharmos vhalkatos“, kuris sulaukė didelio populiarumo. Įdomu, kuo baigsis šis senų bičiulių susitikimas?

„Labai norėtųsi, kad bardų muzikos vakarai „Brazdesiai“ taptų tradicija, kad kiekvieno pavasario pirmąją dieną Juliaus Janonio gimnazija šiauliečiams suteiktų unikalią progą pasiklausyti bardų muzikos atlikėjų, pasisemti šiltų emocijų, humoro ir teigiamos energijos“, – sako viena iš renginio organizatorių Ieva Ripinskytė.

Organizatoriai:
Ieva Ripinskytė
Daiva Gedminienė,
Gimnazijos Mokinių seimas
(Šiaulių Juliaus Janonio Gimnazija)

Ruošiatės į šį renginį? Norite pasidalinti įspūdžiais su kitais skaitytojais? Norite pasidalinti nuotraukomis ar vaizdo įrašais? Siųskite įspūdžius el.pašto adresu pilieciai@delfi.lt arba kelkite į mūsų sistemą čia. Vaizdo įrašus kelkite čia, o nuotraukas siųskite el.pašto adresu renginiai@delfi.lt (siunčiamo laiško pavadinime (subject) nurodykite renginio vietą ir nuotraukos autorystę). Visas Piliečių nuotraukas iš renginių galite pamatyti čia.