Laimei, tie likimo (o gal vertėtų sakyti, beširdžių žmonių?) nuskriausti keturkojai draugai nėra visiškai palikti likimo valiai. Gyvūnams, netekusiems šeimininkų, nepaisydama jokių oro sąlygų, visada padeda Gyvūnų globėjų asociacija. Padėti norisi visiems beglobiukams, todėl jų prisikaupė tikrai nemažas būrys.

Šiuo metu vien Kauno regiono gyvūnų globos namuose glaudžiasi apie 100 šunų, 30 kačių, o kur dar Alytaus, Klaipėdos regiono gyvūnų globos namai. Nereikėtų pamiršti ir laukinių gyvūnų – Gyvūnų globėjų asociacija rūpinasi ir neišskridusiais gandrais, gulbėmis, šiuo metu turi du sužalotus jūrinius erelius... Rūpintis yra kuo... Yra ir begalinis noras padėti, tik ne visada užtenka lėšų, dėl kurių stygiaus sunku sukurti beglobiukams tokias sąlygas, kokias norėtųsi ir kokių jie nusipelnė.

Žinoma, visi beglobiukai gyvena šiltai – globos namai yra šildomi, būdos apkamšytos šiaudais. Maistelio gyvūnai taip pat visada gauna. Nepaisant to, juos išlaikyti nėra lengva. Žiūrėk – tai viena, tai kita būda pradeda klibėti... Tai šiaudai, skirti apšiltinimui, vėl į pabaigą eina... O vilties kupinos akutės visada džiugiai žvelgia laukdamos gardesnio kąsnelio ir šiltesnio kampelio – negali jų nuvilti. Todėl Gyvūnų globėjų asociacija prašo ir visuomenės supratimo ir paramos. Visi galime prisidėti prie pagalbos beglobiukams – padėkime jiems šiltai peržiemoti ir greitai surasti naujus mylinčius šeimininkus.

Padėti galite įvairiais būdais. Pats paprasčiausias variantas – paremti gyvūnėlius įvairiais jiems reikalingais daiktais. Šiuo metu itin reikalinga:

Šiaudai apšiltinimui;
Lentos naujoms būdoms sukalti (ar senoms sutaisyti);
Šildytuvai;
Dujų balionai (patalpų šildymui);
Įvairios statybinės medžiagos (Klaipėdos regiono globos namai vykdo statybas ir atnaujinimo darbus);
Kraikas katėms;
Pašaras;
Grūdai laukiniams paukščiams;
Žuvis, mėsa – paukščiams;

Galite aukoti ir kitus daiktus, tinkamus panaudoti gyvūnėlių globoje – jie bus dėkingi už bet kokią paramą, leidžiančią jiems jaukiau laukti naujųjų šeimininkų. Galbūt Jums šie daiktai visiškai beverčiai ir nebereikalingi, o beglobiukams gali reikšti labai daug.

Aukas galite pristatyti tiesiai į globos namus arba skambinti telefonu 868644828 ir jie bus paimti bei nugabenti gyvūnų globos namams.

Žinoma, pats puikiausias pagalbos beglobiams būdas yra jų priėmimas į savo šeimą, tad jei planuojate įsigyti augintinį, kodėl gi neaplankius Gyvūnų globėjų asociacijos globojamų keturkojų? Sakoma, jie būna patys ištikimiausi ir itin atsidavę šeimininkui draugai... Nelikime abejingi silpnesniems už save ir šią žvarbią žiemą dalinkimės su jais šiluma.

Daugiau informacijos apie Gyvūnų globėjų asociaciją ir jos globojamus gyvūnus rasite internetiniame tinklapyje www.animal.lt.