Mintis parašyti šį komentarą kilo pasižiūrėjus TV laidą „Valanda su Rūta“, kurios metu apie savo ketinimus kandidatuoti į Seimą pareiškė sekso ekspertė ir burlesque šokėja. Jų palaikymo komanda: TPP partijos atstovė Seime Donalda Meiželytė. Yra pasakymas, kad negalima apie žmones spręsti iš pirmo žvilgsnio, taigi pasiklausiau dėstomų minčių, bet šiuo atveju senolių išmintis nepasiteisino. Mintys nuvalkiotos, kalba - prasilenkia su logikos dėsniais. Pati diskusija apie nieką. Tai žmonės kurie siekia būti atsakingi už tautos gerovę, o jų IQ pasirodė labai abejotinas.

Kandidatams į valstybės tarnybą keliami dideli reikalavimai. Jie turi praeiti daug atitikties testų bei procedūrų. Net ir Darbo biržoje registruotiems asmenims, norintiems įsirašyti į kursus, liepiama atlikti IQ testą. Pasigilinus į situaciją, pasidaro keista. Eiliniams darbuotojams bei bedarbiams reikalingas šis testas, o valstybės vedliams užtenka būti žinomiems. Jei praeini žinomumo kriterijų – žiūrėk, jau ir Seime. Na, dar patartina būti neteistam, bet čia jau derybų klausimas.

Atsidūrus už valstybės vairo, reiktų pradėti dirbti tautos labui, tačiau to daryti niekas neskuba: pirmiausiai formuojasi koalicijos, o, liaudiškai tariant, išrinktieji dalinasi įtakos zonomis. Būtų suprantama, kad tai truktų mėnesį, bet, kaip rodo praktika, tai trunka iki kitų rinkimų, o dirbti visi pasižada kitos kadencijos metu.

Norint būti sėkmingam versle, reikia turėti stiprią, vieningą komandą, pasišventusią vienam tikslui. Jei tokia yra, aplanko sėkmė. Politinių pjautynių arenoje komandiniu darbu nekvepia. Susiformavus koalicijoms, darbo grupėms, komitetams, bandoma inicijuoti ir priiminėti įstatymus, tačiau nepriėmus vieningo sprendimo, koalicijos išyra, persiformuoja ir vėl visi pjaunasi.

Stebint kovas šioje arenoje, kyla klausimų apie kovotojų motyvaciją, tikslus bei neretai apie intelekto koficientą. Susidaro įspūdis, kad  svarbiausiame valstybės valdymo organe vyksta šou. Tautai pramogų reikia, bet tam yra daug kitų specializuotų vietų - kad ir striptizo klubas.

Siekiant atskirti pelus nuo grūdų, reikia kruopščios atrankos. Esu įsitikinęs, kandidatai į Seimą turėtų atlikti motyvacijos, IQ testus bei, kas be ko, turėti aukštąjį išsilavinimą. Partijoms patvirtinus kandidatų sąrašus, visi juose esantys turėtų atvykti į VRK parodyti, ką sugeba ir ko iš tikrųjų yra verti.

Aišku, tai tik drambliuko svajonės, nes niekas nepjaus šakos, ant kurios sėdi.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!