Gyvename XXI amžiuje. Didžiuojamės žinių gausa, greitu informacijos perdavimu ir gavimu. Ar jūsų vaikas girdi pasakas apie tai, kaip stipresnis rūpinasi silpnesniu? Gal, jei esate labai stropūs ir geri, savo vaikui laiko turintys tėvai. O jei grįžtate pavargę, nudribę prieš televizorių, dar po sparneliu priglaustumėte mažylį. Tiesiog kartu pabūtumėte. Betgi ką jis sėdėdamas šalia jūsų matys? Kaip tetos pasakoja apie savo nevykėlius vyrus, tai yra, apie kitų vaikų tėvelius? Keli pasodinti vyrukai ginasi, kad jie ne tokie. Arba teta aikčioja dėl vardinių rūbelių, prabangos „žvaigždės“ namuose. Paskui per žinias papasakos, kad svarbiausi Lietuvoje dalykai - tai pedofilų klanas, nusikaltėliai, vagys. Ir vaikai ten tik skriaudžiami.

Taigi kuo toliau siųsite savo vaiką nuo tokių baisybių. Gal prie kompiuterio. Kur nueis jis? Į virtualų pasaulį. Vis toliau ir toliau nuo savo tėvų. Ir vaikiškų filmukų prieš miegą niekada jau nebūna. O juk kažkada jie buvo paspirtis tėvų pedagogikai. Duodavo temų pokalbiams apie gėrį ir blogį, apie meilę ir atsakomybę... Gal kelioms minutėm, bet pokalbiui svarbu mintis, o ne jos ilgumas. Jūsų tėvai irgi buvo savamoksliai. Tai norą mylėti ir auklėti savo vaiką turite, o žinių monopolį beturi tik specialistai. Be to, filmukai buvo signalas visos Lietuvos vaikams eiti miegoti. Net vasarą. Taip jie mokėsi tvarkos. Kartu ir tėveliai. Taip nepastebimai įdedamas į galvą mokslas, kaip auklėti vaiką.

Ar šiandienos jaunimas žino, koks įdomus vaikų pasaulis? Paprastai žino, kad jie monstrai, naikinantys viską aplink save. Atimantys pinigus, laiką, grožį... Kodėl? Kodėl taip nemyli valstybė savo vaikų, kad neruošia jų būti tėvais? Kioskuose iš toli šviečia žurnalų viršeliai, kuriuose nerasi tėvų ir vaikų. Vis tas gražus pasaulis be vaikų.

Gal koks jaunasis mokslininkas pasišvęs padirbėti prie mokslinio darbo tema: „Naudingiau turėti vaiką ar geriau mokėti jo neturėti“? Tema sarkastiška. Bet prie jos veda visa informacija, atakuojanti iš visų pusių, padėtis mokyklose, gabaus jaunimo nenoras būti mokytojais. Beveik nėra informacijos apie tai, kaip gražu ir įdomu prisiliesti prie augančio žmogaus pasaulio. Prie ateities pasaulio kūrėjo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!