Taigi, modifikavusi tą bendrą spalvų teorinę sistemą, pasitelkdama savo suvokimą (na, juk ne visiems balta spalva reiškia tyrumą), pagalvojau, kad būtų galima „nuspalvinti“ dienas. Variantų daugybė. Tarkime, gali parinkti spalvą pagal įvykius, nuotaiką, orą, jausmus ar ką tik nori.

Pavyzdžiui, mano šios dienos spalva būtų mėtinė. Kodėl? Todėl, kad paskutiniu metu pamėgau šią spalvą, nusilakavau ja nagus ir nuo pat ryto noriu mėtinių saldainių. Ir dar dėl to, kad lauke gaivus oras – tarsi kvepia mėtomis.

Jeigu dabar lytų, būčiau neišsimiegojusi ar pavargusi, spalvinčiau šią dieną pilkai. Jeigu turėčiau romantišką popietę ar vakarą su daug atvirų pokalbių, ore tvyrančia aistra, diena taptų saldžiai rausva. O praleidusi visą dieną vaikščiodama po parduotuves su drauge, jai nuspalvinti pasirinkčiau tuo metu madingiausią atspalvį, pavyzdžiui, royal blue.

Spalvų pasaulyje – begalė. Kiekviena iš jų yra skirtingo ryškumo, atspalvio, netgi reikšmės, emocingumo...

Ypač įdomi idėja būtų turėti nuosavą spalvinį kalendorių: praėjus dienai, kiekvieną langelį galėtume užpildyti atitinkama, tą dieną atspindinčia spalva. Kam? O gi tam, kad pritrūkus nuotykių, polėkio ar motyvacijos, galėtume užmesti akį į tą kalendorių ir pripažinti, kad visgi gyvename spalvingą gyvenimą.