Kaip sakė šio renginio organizatorė, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Marijampolės filialo valdybos pirmininkė Birutė Kažemėkaitė, dažnai, bendraudami su vyresnio amžiaus žmonėmis, girdime, jog anūkai jų nesupranta, nevertina jų gebėjimų, nenori su jais bendrauti, trūksta tos širdies šilumos, kuria jie galėtų vieni su kitais pasidalinti. Senoliai turi daug išminties ir gerosios patirties, kurios reikia mūsų vaikams, tačiau trūksta formų, kaip ją perduoti, trūksta renginių, kuriuose ir vieni, ir kiti galėtų atsiskleisti, parodyti save ir šiltai pabendrauti. Tokie renginiai turėtų sušildyti vaikų ir vyresnio amžiaus žmonių tarpusavio santykius bei pasitikėjimą vieni kitais.

Sveikindama gausiai susirinkusią skirtingo amžiaus auditoriją, B. Kažemėkaitė pabrėžė mūsų senelių laikais vykusių advento laikotarpio vakarojimų reikšmę - svarbiausia buvo visiems būti kartu. Tais vakarais senoliai perteikdavo savo išmintį jaunimui, o jaunimas jiems atsilygindavo smagiais žaidimais ir šiltu bendravimu. „Mums to reikia visada, jokios technologijos ar pramogos niekada neatstos šilto, nuoširdaus bendravimo. Joks kompiuteris neduos mums tokios išminties, kokios galime pasisemti iš savo senelių, ir jokios pramogos mums nesuteiks tokio džiaugsmo, kokį gali padovanoti smagios su jaunais žmonėmis praleistos akimirkos. Todėl būkime šiandien visi kartu, perduokime vieni kitiems ne tik patirtį, bet ir širdį“ – sakė renginio organizatorė.

„Vaikai, nepamirškite dažniau aplankyti savo senelių, nes jie laukia jūsų“, – kvietė fotomenininkė Laimutė Kraukšlienė, pristačiusi fotospektaklį „Močiutė“. Vėliau nuotaikingu spektakliu „Vakaronė prie žibintų“ visus nudžiugino Marijampolės moksleivių kūrybos centro vaikai, vadovaujami režisierės Vitos Gvazdaitienės. Jų spektaklyje netrūko ir šmaikščių pasakojimų, ir ratelių, ir sumanių mįslių, kurių keleto negalėjo įminti net išmintingieji senjorai. Kalvarijos meno mokyklos merginos su vadovėmis Regina Mačiulskiene, Dalia Straleckaite ir Laima Danauskaite, pritariant kanklininkių trio, padainavo gražių advento dainų, pašoko lietuvių liaudies šokių. Nuo jaunimo savo balsais stengėsi neatsilikti ir Marijampolės bei Kalvarijos tremtinių dainų chorai, kurių repertuare taip pat nestinga advento ir liaudies dainų. Simboliška, kad dvi kartas suvienijusio renginio koncerto baigiamuoju akordu tapo bendra visų dalyvių atlikta giesmė „Tyli naktis“.

Po koncerto prasidėjo antroji popietės dalis – kalėdinių papuošimų gamyba. Kalvarijietė tautodailininkė Aldona Dzedulevičienė, į renginį atvežusi ir nuostabių savo rankų darbo Kalėdinių atvirukų bei karpinių, mokė, kaip pasigaminti eglutei papuošimus iš popieriaus bei išsikarpyti gražias snaiges. Marijampolietė rankdarbių mokytoja Rūta Vaitonienė demonstravo šiaudelių vėrimo meną. Čia pat buvo sukurta gražių žaisliukų, kurių dalyviai neišsinešė namo, o papuošė dvi eglutes, kurių vieną į Sangrūdą išsivežė renginyje dalyvavę Kalvarijos savivaldybės vaikų laikinosios globos namų auklėtiniai, o kitą organizatoriai paliko Marijampolės švietimo centre, greta jau esančios vaikų kalėdinių žaislų parodėlės.