Šios kadencijos Vyriausybė turėtų prisiimti atsakomybę už kiekvieną tokį indėlį, panašiai kaip pasielgė Latvijos Vyriausybė „Parex“ banko atveju. Šios Vyriausybės valdymo metu buvo glaistomi nesklandumai bankinėje sistemoje, proteguojami indėliai ir net pensijų kaupimas „Snoro“ banke. Viso to rezultatas – atsisakymas paaiškinti net apdraustiems indėlininkams, kada bus sugrąžinti pinigai, kadangi VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“ nepripažįsta to draudiminiu įvykiu.

Įvertinus tai, kad vis dažniau pasigirsta abejonių dėl euro zonos likimo bei toliau delsiant pinigų grąžinimą indėlininkams, blogiausio scenarijaus atveju didėja tikimybė, kad įšaldytų pinigų perkamoji galia nuvertės keliolika kartų. Jeigu Vyriausybė tikisi sumažinti neigiamą poveikį bei pakelti pasitikėjimą bankais, tokiu atveju turėtų būti sugrąžinta didžioji dalis sąžiningai uždirbtų santaupų jau iki šių Kalėdų ir paaiškinta, kaip bus sugrąžinti neapdrausti indėliai.

Mano šeima laikė viso gyvenimo santaupas „Snoro“ banke ne tik dėl pasitikėjimo Vyriausybės priežiūros institucijomis – mes žinojome, kodėl šis bankas gali mokėti didesnes palūkanas nei skandinaviški bankai. Apie tai žinojo ir valstybė bei rėmė tokio banko egzistavimą Lietuvoje iki tam tikro momento.

Kas galėtų šiai dienai svariais argumentais paneigti, kad tokie skubūs Vyriausybės veiksmai „Snoro“ banko atžvilgiu nesusiję su artėjančiais rinkimais? Tikiuosi, kad Vyriausybei užteks kompetencijos priimti protingus sprendimus ir ši rinkiminė akcija pasiteisins labiau nei 2011-ųjų vasaros pavyzdys su Latvijos Prezidento V. Zatlerio kova prieš šalies oligarchus, kuomet buvo paskelbti išankstiniai rinkimai. Esu įsitikinęs, kad sumanyta kampanija neatsisuks prieš jos sumanytojus, tik priėmus sprendimą 100 proc. kompensuoti visų sąžiningų indėlininkų visas santaupas.

Kodėl mano šeima ramiai stebi įvykius ir yra pasiruošusi pritarti veiksmams iki Šv. Kalėdų? Visu pirma, mes norime, kad dar šios kadencijos Vyriausybė užbaigtų pradėtą darbą iki galo, t.y. sugautų mūsų pinigų vagis ir lėšas grąžintų teisėtiems savininkams. Belieka tikėtis, kad Lietuvos prezidentės paskirti naujieji pareigūnai pasimokys iš mūsų Energetikos ministro ir atidžiai atsirinks su kuo bendradarbiauti, tiriant pinigų išplovimo Lietuvoje faktus, nes egzistuoja akivaizdžios „Snoro“ sąsajos su vidaus reikalų sistemos veteranais, su nesąžiningais verslininkais ir kai kuriais Seimo nariais. Tik tokiu atveju bus užtikrintas tyrimo skaidrumas ir sumažinta rizika pasikartoti LAIB ir „Litimpeks“ tyrimo klaidoms, kai turtas buvo netinkamai išieškotas ir kreditoriams atiteko likučiai.

Visų antra, dėl to, kad mes nebūtume priversti emigruoti, kad mano vaikas galėtų augti ir mokytis Lietuvoje, o mano pensininkai tėvai galėtų džiaugtis gyvenimu senatvėje. Labai tikiuosi, kad šios kadencijos Vyriausybė pasimokys iš klaidų ir priims prevencinius įstatymus, kurie užkirs kelią pasikartoti situacijoms, kai įmonės, naudodamosi įstatymo spragomis, pradeda kelti grėsmę valstybės išlikimui.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!