Šiais metais dalyvaus atlikėjai iš Latvijos, Baltarusijos ir Lietuvos. Programa bus tikrai įvairiaspalvė. Išgirsite daugiau nei 20 atlikėjų, kurie atliks savo kūrybą, ir garsių kompozitorių dainas. Lietuvą atstovaus Algirdas Klova, Aleksandras Makejevas, broliai Romanas ir Dmitrijus Timofejevai, ir kt.

Algirdas Klova - kompozitorius, muzikantas, folkloristas, prodiuseris, Balio Dvariono muzikos mokyklos mokytojas, Tarptautinės bluegrass muzikos asociacijos (EWOB) narys, atstovas Lietuvai, Lietuvos kompozitorių sąjungos narys, Lietuvos country muzikantų asociacijos garbės prezidentas.

Aleksandras Makejevas - žymus atlikėjas ir kompozitorius. Savo muzikinę karjerą pradėjo dar 1990 m. Išleido 7 autorinius albumus, parašė serialui garso takelį. Pagrindinis A.Makejevo instrumentas – gitara. Dainų tekstuose dominuoja įvairios ironiškai ir kartais aštriai pateikiamos temos.

Bardų Romano ir Dmitrijaus Timofejevų duetas atlieka savo kūrybos dainas. Broliai yra nuolatiniai festivalio „Tai – aš“ dalyviai. II-ojo Lietuvos Rusų autorinės dainos festivalio nugalėtojai. Nuolat dalyvauja dainuojamosios poezijos festivaliuose Rusijoje ir Baltijos šalyse. Kelios dueto dainos įtrauktos į „Rusų autorinės dainos Lietuvoje antologiją“. Lietuvoje Romanas ir Dmitrijus koncertuoja nedažnai, bet su dideliu malonumu. Be dainų kūrimo ir atlikimo bei dalyvavimo įvairiuose muzikiniuose projektuose, broliai Timofejevai dirba architektais.

Pirmą kartą Visagine - svečiai iš Baltarusijos: Tatjana Šubzda, Igor ir Olga Podčinenkovai. Visi jie žymūs Baltarusijoje autoriai - atlikėjai. Jie seniausio šalyje autorinės dainos festivalio „Зеленый Гран-при“ organizatoriai kuriam kitais metais bus jau 30 metų. Aktyviai koncertuoja Baltarusijoje, Ukrainoje ir Rusijoje.

Taip pat pirmą kartą mūsų scenoje išgirsite Sergejų Solovjovą iš Daugpilio, daugumos Latvijos bardų festivalių dalyvį..

Jūsų lauks susitikimas su Rygos autorinių dainų klubo atlikėjais:

Vladimir Soliar. Specialybė – filologas. Daugelio konkursų laureatas ir nugalėtojas. Taline laimėjo poetų konkursą. Vladimiro dainos skamba Rygos, Talino, Kijevo, Vinicos radijo stotyse. Jis - muzikos ir poezijos salono „Eklektika“ vadovas.

Jurij Tichomirov - surengęs daug koncertų Rygoje, kuriuose dalyvavo muzikantai iš Latvijos, Lietuvos ir Estijos. Jurijus yra išleidęs penkis albumus, parašęs apie 200 dainų. Daugiau nei keturis metus buvo Radijo -pik laidos apie bardus vedėjas. Šiais metais Jurijus įkūrė dainos teatrą „Etiudas“.

Tatjana Pochlo – puiki poetė, filologė, daugelio festivalių laureatė, 80- ties dainų autorė.

Tatjana Soveljeva (Sokolova) – pirmą kartą pristatys savo kūrybą Lietuvai. Ji bardų festivalių ir koncertų organizatorė ir dalyvė. Taip pat ji Rygos kūrybos susivienijimo bardi.lv koordinatorė.

Festivalyje dalyvaus du klubai is Vilniaus: autorinių dainų klubas „Kifara“ (vadovas Ch. Vinokur) ir autorinių dainu studija „Vybor“. Jie nuolatiniai festivalio dalyviai.

Į renginį iš Anykščių atvyks Vidmantas Plėta, kuris atliks V. Visockio kūrybą lietuvių kalba.

Planuoja dalyvauti ir visaginiečiаi, tarp jų - Vladimiras Salimdžanovas.

Mes įsitikinę, kad dainos, skambančios, tiek rusų, tiek lietuvių kalba, sukurs puikią bendravimo atmosferą ir džiugins visus susirinkusius, juk dainai į mūsų širdis sienų nėra.

Maloniai kviečiame gruodžio 3 dienos popietę praleisti kartu su mumis. Ateikite su visa šeima. Žiūrovų laukia talentų fejeverkas. Atverkime savo širdis muzikai ir poezijai. Lai muzikos spindulys įsiskverbia i Jūsų sielą ir praskaidrina niūrią nuotaiką. Renginys nemokamas. Laukiame Jūsų.

Ruošiatės į šį renginį? Norite pasidalinti įspūdžiais su kitais skaitytojais? Norite pasidalinti nuotraukomis ar vaizdo įrašais? Siųskite įspūdžius el.pašto adresu pilieciai@delfi.lt arba kelkite į mūsų sistemą čia. Vaizdo įrašus kelkite čia, o nuotraukas siųskite el.pašto adresu renginiai@delfi.lt (nuotraukos pavadinime nurodykite renginio vietą ir pavadinimą bei Jūsų vardą be lietuviškų raidžių)! Visas Piliečių nuotraukas iš renginių galite pamatyti čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją