Prie ko čia reklama ir tokios aliuzijos į ne visai techninius dalykus? Primenu, pasak tikrų reklamos vilkų, geriausiai klientą užkabinančios reklamos yra tos, kuriose rodomi vaikai, gyvūnai arba seksas.

Sunku ginčytis, tačiau kas nutinka, jeigu perlenkiama lazda? Kas nutinka, jei minėti ingridientai susimaišo tarpusavyje?

Daug erotikos - gerai?

Lietuva nepasižymi gausiu feminisčių kiekiu, gal dėl to WC valiklių reklamos veidas - simpatiška, jaunatviška moteris, kurios vienintelis gyvenimo tikslas - švarūs unitazo kraštai. Naivu. Naivu tiek, kad nieko nepiktina.

Higieniniai įklotai, su kuriais gali šokuoti maršo žingsneliu arba... braukti (dėkui Dievui, nauju produktu) sau per veidą, palaimingai užsimerkiant. Idiotiška. Todėl šiek tiek piktina.

Dušo želė. Pastebėjote, kad į ją turėtų būti dedami tam tikri afrodiziakai? Neabejotina, nes visos besiprausiančios būtybės įtartinai prisimerkusios ir akivaizdžiai patiria nenusakomą malonumą. Kvaila, todėl tiesiog juokinga.

Tačiau, visa tai nekalti bandymai tuštinti namų šeimininkių pinigines.

„Rimčiau“ atrodo bandymai ištisą reklaminę kampaniją, orientuotą į jaunąjį vartotoją, sieti su seksualumu, dažnai, neribotu ir neatsakingu. Turime „sex sells“ reklamos produktus užsienyje, turime dabartizmą, ir panašius „perlus“ – Lietuvoje. Nemoralizuojant - tai tiesiog neskanu, švelniai tariant.

Neskanu kaip ir besibučiuojantis popiežius drabužių tinklo reklamoje arba lietuviško dienraščio reklama ant visuomeninio transporto „Paimk mane kas rytą“.

Erotika ir... vaikai?

Suplakime „gerą“ reklaminį kokteilį. Erotika ir vaikai. Absurdas? Dalis reklamos kūrėjų su Jumis nesutiktų. Turime M. Jacobs kvepalų reklamą su nepilnamete manekene arba vulgariai pridažytas mažametes prabangiame reklaminiame interjere.

Tegul nepyksta jaunosios mamytės – keletas sauskelnių reklamų, mažamečių „mis“ mokyklėlės ir dalis vaikų „Eurovizijos“, mano nuomone, nei vaikų psichikai, nei suaugusio žmogaus savivokai (vėlgi, labai švelniai išsireiškus) naudos neduoda.

Reklamistai, pamenat kas yra prekybos variklis? Pamenat kas būna, kai jis tampa netinkamas naudoti?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!