„Nes tai gražu“ – jaudinantis, ypatingas filmas. Ir ypatinga jaunutė pagrindinio vaidmens atlikėja. Jos vardą verta įsiminti – Alicia Vikander. Kaip pabrėžė dr. Gražina Arlickaitė – Alicia jau dabar yra lyginama su legendine Greta Garbo.

Rašau, o kūnu vis dar perbėga virpuliukai. Tokie, kokius pajunti, kai skamba tave iki sielos gelmių sujaudinusi muzika (o filme jos iš tiesų nemažai). Kai akyse tvenkiasi ašaros – ne iš skausmo, bet nuo apėmusių jausmų. Gal todėl tiek daug šiame filme kadrų stambiu planu. Kad gerai įsižiūrėtume į veikėjų akis. Nes tik jose gali išskaityti, kas iš tiesų kunkuliuoja žmogaus sieloje – nuo nevilties ir neapykantos iki užuojautos ir meilės. Akys išduoda, kai tuo pat metu žodžiai bando paslėpti.

„Drąsa yra vienintelis gyvenimo matas“, „šiame pasaulyje pasieki visko, jei tik išdrįsti“, „skausmas – tobulėjimo pagrindas“, „duokim meilei laisvę, kad galėtų kvėpuoti“ – juk išmintingi žodžiai. Tačiau sklindantys iš lūpų sielą praradusio genijaus, nesugebėjusio ir nenorėjusio būti atsakingu už tą, kurią prisijaukino.

Kaip laiku atpažinti, kas iš tiesų yra kas? Kas yra normalu, o kas beprotiška? Tai filmas apie pasirinkimus, apie gyvenimo suteikiamas progas ir sugebėjimą jomis pasinaudoti. Apie tai, kaip neišvengiamai vienas tavo pasirinktas žingsnis sąlygoja kitą. Apie gėrio ir grožio pojūtį, glūdintį kiekviename žmoguje. Bet ne kiekviename išsiskleidžiantį.

Filmo seansai. Lapkričio 14 d,. pirmadienis 15.00 val. “Forum Cinemas Vingis”, 1 salė, Vingis; Lapkričio 16 d., trečiadienis, 15.00 val. „Skalvija“, Vilnius; Lapkričio 20 d., sekmadienis 17.00 val. „Forum Cinemas Vingis“, 12 salė, Vilnius; Lapkričio 22 d., antradienis 15.00 val. „Forum Cinemas Kaune”, 3 salė, Kaunas; Lapkričio 26 d., šeštadienis 15.00 val. „Forum Cinemas Šiauliuose”, 3 salė, Šiauliai; Lapkričio 27 d., sekmadienis 16.00 val. „Forum Cinemas Klaipėdoje“, 5 salė, Klaipėda.

„Superclassico“. Sakoma, kad skyrybos negali būti teisingos. Arba, kad jos yra nuodingos. Bet filmas apie jas gali būti netgi labai ir labai tonizuojantis bei pilnas vitaminų. Jei juoką įvardintume kaip vieną iš vitaminų.

Ar reikia išsamiai aprašyti gerą lengvą komediją? Manau, kad ne. Komediją reikia imti ir pasižiūrėti. Su pasičepsėjimu, pasigardžiuojant. Kaip kad mėgaujantis geru vynu, kuris šiame filme liejasi laisvai.

Šviesus, saulėtas, sambo ir tango ritmu pralekiantis kūrinys. Juk negali būti liūdna Buenos Airėse, mieste, kur tango šoka ne tik seksualios septyniasdešimtmetės, bet ir tarakonai. Kur automechanikai cituoja Kamiu ir Kirkegorą. Kur garsūs futbolininkai - tarsi „vaikščiojančios šventės”, o vagys – mandagūs ir švelnūs. Ten, kur susikerta dvi labai skirtingos kultūros, gera humoro dozė – garantuota.

Filmo seansai. Lapkričio 22 d., antradienis 21.20 val. „Forum Cinemas Kaune“, 3 salė, Kaunas; Lapkričio 26 d., šeštadienis 17.00 val. „Forum Cinemas Klaipėdoje“, 5 salė, Klaipėda.

„Polisija“. Jau pačiame filmo pavadinime aiškiai pasakyta, apie ką jis bus. Tačiau koks jis bus, tikrai nenuspėsi. Ir tai yra gerai.

„Polisija“ – veržlus, dinamiškas, kupinas veiksmo, labai realistinis filmas, sukurtas remiantis tikrai įvykiais iš policijos vaikų apsaugos dalinio kasdienybės. Aktorių vaidyba tokia įtikinanti ir įtraukianti, kad jau nuo pirmų filmo minučių užsimiršti, jog prieš tavo akis lekia suvaidintas veiksmas, o ne vaizdai iš realaus gyvenimo.

Taip, iš tiesų lekia – veidai, dialogai, įvykiai, kad vos spėji kartu su jais. Tai filmas apie neabejingumą – profesijai ir žmogui. Žmogui, pačiam pažeidžiamiausiam iš mūsų – vaikui.

Ne juodas filmas, apie juodą darbą. Ir apie kasdienybę po jo. Visokią. Būna, kad ir labai linksmą. Ir apie smurtą. Ne tik apie tą, kuris atviras ir neužmaskuotas, bet apie daug pavojingesnį, sunkiau pastebimą, todėl ne taip greitai demaskuojamą, režisierės įvardintą, kaip nebylų.

Filmo seansai. Lapkričio 14 d., pirmadienis 19.00 val. „Forum Cinemas Vingis“, 3 salė, Vilnius; Lapkričio 19 d., šeštadienis 19.00 val. „Forum Cinemas Kaune”, 3 salė, Kaunas.

Gero žiūrėjimo!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją