„Antras mėnuo pamačiusi „Vilniaus energijos“ lapelį, netenku žado. Nors karšto vandens skaitiklis pagal faktą rodo viso labo tik 1240, mano skola šį mėnesį jau viršija rodmenį 1256!“, - taip savo laišką pradeda DELFI skaitytoja.

Ji pasakoja, kad liepą ji suklydo deklaruodama karšto vandens kiekį ir sumokėjo už dvidešimtį kubų, kurių ne visus buvo išnaudojusi.

„Rodos, nubaudžiau pati save – sumokėjau daugiau negu reikia. Bet vyliausi, kad įmokėta suma juk niekur nedings, galėsiu mokėti mažiau ateityje. Bet reikalai pakrypo visiškai netikėtai – aš tapau skolininke, ir antrą mėnesį sąskaitas atlydi teismais grasinantys laiškai“, -piktinosi skaitytoja. Ją nustebino ir įkainiai – išsikviesti meistrą į namus, kuris fiksuotų realius skaitliuko parodymus, kainuoja kelias dešimtis litų.

„O jei manote, kad ir taip jau per daug sumokėjote, tai „Vilniaus energija“ ir toliau pliusuos deklaruotus suvartoto karšto vandens rodmenis prie didžiausio jų turimo rodmens, ir jūsų skola niekada nesumažės. Be to, ją lydės delspinigiai, kurių šį mėnesį nei daug, nei mažai man prikapsėjo - 3,34 Lt. Vienintelė „Vilniaus energijos“ siūloma išeitis – geruoju sumokėti „įsiskolinimą“, - rašo skaitytoja.

„Vilniaus energijos“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas, nežinodamas konkretaus vartotojo atvejo, nuo detalesnių komentarų susilaikė, pažymėdamas, kad įspėjimai apie prasiskolinimą ir skaičiuojamas palūkanas gali pasiekti tik tuo atveju, jeigu vartotojas savo sąskaitų neapmokėjo.
„Žinant konkretų vartotoją, būtų galima tiksliai pasižiūrėti situaciją, bet palūkanos skaičiuojamos tik tuo atveju jeigu žmogus pamiršo, nesumokėjo savo sąskaitų“, - DELFI tvirtina N. Mikalajūnas.

Anot jo, permokėjus už karštą vandenį galimos dvi išeitys:

„Pirmoji – mokesčių už sunaudotą karštą vandenį ir (ar) šilumos energiją perskaičiavimas, klientui pateikus prašymą. Ši paslauga reikalauja papildomų sąnaudų (skaitiklio rodmenų patikra bute ir mokesčių perskaičiavimas viso namo butų savininkams), todėl yra apmokestinama ir kainuoja apie 44 litus. Antrasis kelias – klientui sumokėti pagal deklaruotus skaitiklio rodmenis, o vėliau deklaruoti karšto vandens suvartojimą lygų 0 tol, kol suvartoto karšto vandens kiekis pasivys jau padengtą kiekį“, - teigė N. Mikalajūnas.

Dėkojame DELFI skaitytojai už informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją