Neformalaus ugdymo tinklu tapusio projekto „Drąsinkime ateitį“ iniciatyva spalio 27-ąją LR Seimo Kovo 11-osios salėje rengiama konferencija „Pilietiškumo ugdymas mokykloje: ar įmanoma paveldėti meilę tėvynei?“. Kartu su partneriais – LR Seimu, Istorijos mokytojų asociacija bei Pilietinės visuomenės institutu organizuojamame renginyje bus aiškinamasi, kas lemia jauno žmogaus pilietinės sąmonės vystymąsi.

Konferencija skirta pedagogams, kultūros įstaigų darbuotojams, jaunimo organizacijų vadovams, siekiant stiprinti mokyklų ir kultūros įstaigų partnerystę bei skatinant bendras iniciatyvas.

Pranešėjai, VU Filosofijos fakulteto Sociologijos katedros vedėjas doc. dr. Arūnas Poviliūnas, Lietuvos karo akademijos prorektorius doc. dr. Valdas Rakutis, VPU Socialinių mokslų fakulteto Filosofijos katedros vedėjas doc. dr. Liutauras Degėsys ir kiti pristatys pilietiškumo ugdymą skirtingais laikmečiais bei šiandienes jo galimybes. 

Antrojoje konferencijos dalyje renginio dalyviams suteikiama galimybė dalyvauti vienoje iš septynių projekto partnerių parengtų edukacinių programų. Vilniaus turizmo ir informacijos centras bei Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras atskleis istorinių Vilniaus vietų paslaptis, o ekskursijos po LR Seimą metu bus kalbama apie pilietiškumo patirtį Lietuvos visuomenės kelyje valstybės atkūrimo ir modernaus parlamentarizmo link.

„Drąsinkime ateitį“ – jau septintus metus gyvuojantis projektas, orientuotas į moksleivių ir kitų švietimo proceso dalyvių tobulėjimą. „Drąsinkime ateitį“ vadovo Edmondo Babensko teigimu, mokykla yra ta terpė, kurioje reikia kuo daugiau dėmesio skirti bręstančiam jaunuoliui bei nesudaryti trukdžių jo kūrybiniam, socialiniam ir pilietiniam vystymuisi.

Jauskimės atsakingi už pilietiškos visuomenės kūrimą.

Projektas yra iš dalies finansuojamas Europos socialinio fondo agentūros, įgyvendinant projektą „Neformalaus ugdymo iniciatyvų sistemos „DRĄSINKIME ATEITĮ“, skirtos asmenybės bendrųjų gebėjimų ugdymui, diegimas bendrojo lavinimo mokyklose“ (projekto Nr. VP1-2.2-ŠMM-05-K-01-025) pagal priemonę „Kalbų mokymo, verslumo, ugdymo ir inovatyvių švietimo metodų kūrimas ir diegimas“.

Ruošiatės į šį renginį? Norite pasidalinti įspūdžiais su kitais skaitytojais? Norite pasidalinti nuotraukomis ar vaizdo įrašais? Siųskite įspūdžius el.pašto adresu pilieciai@delfi.lt arba kelkite į mūsų sistemą čia. Vaizdo įrašus kelkite čia, o nuotraukas siųskite el.pašto adresu renginiai@delfi.lt (nuotraukos pavadinime nurodykite renginio vietą ir pavadinimą bei Jūsų vardą be lietuviškų raidžių)! Visas Piliečių nuotraukas iš renginių galite pamatyti čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją