Lietuvoje brangiomis kelionėmis „lepinami“ ne tik mūsų šalies valdininkai, bet ir Vilniaus svečiai - už neilgą kelionę sostinės taksi kartais jie priversti mokėti pasakiškas sumas. DELFI pasiekė taksi kvito nuotrauka, iš kurios matyti, kad kelionė su sostinės taksi bendrove „Pigus taksi“, nėra tokia jau pigi - keleivis, važiavęs iš centro iki Lvovo gatvės, už ją paklojo 125 litus. Taksi kvitą atsiuntęs žmogus kitų kelionės detalių nepateikė.

Įmonės vadovas: tokia kaina - kažkoks kosmosas

Įmonės „Pigus taksi“ vadovas Ričardas Kriukovas DELFI teigė, kad kvite nurodyta suma yra „kosminė“ ir tokie įkainiai yra tiesiog neįmanomi. Be to, pačiame kvite jis pastebėjo neatitikimų.

„Taip, tai yra mūsų kvitas, tačiau mes nebenaudojame tokio antspaudo, kvito numeracija yra gegužės mėnesio. Taip pat nurodytas taksi numeris yra neteisingas, nes taksi numeriai prasideda raide „T“. Maršrutas yra keistai užrašytas, pvz., „centras“ - tai kuri konkrečiai centro vieta? Tiesą pasakius, taip tvarkingai užpildyto taksi kvito dar nesu matęs“, - sakė R. Kriukovas.

Jis teigia apklausęs vairuotojus, bandęs tikrinti raštą, tačiau vairuotojai teigia, kad nieko panašaus nebuvo. Pasak jo, vienas įmonės vairuotojų prisiminė, kad iš jo anksčiau buvo pavogti taksi automobilyje buvę kvitai.

R. Kriukovas neatmeta galimybės, kad tai yra tyčia padirbtas kvitas. „Šimtu procentu, be abejo, negalėčiau teigti, kad to nebuvo, tačiau teigčiau devyniasdešimčia“, - sakė jis.

Savivaldybė: kalbėsimės su vairuotoju

Tuo metu Vilniaus miesto savivaldybė DELFI pranešė, kad įmonės „Pigus taksi“ vadovas dėl šio atvejo buvo iškviestas į savivaldybę.

„Vadovo teigimu, vairuotojas, kuriam buvo išduotas taksi kvitas, neigia, kad minimą dieną dirbo. Jo teigimu, jis vadovo laiku neinformavo apie taksi kelionės kvito dingimą. Kviesime taksi vairuotoją ir, jeigu nepateiks tinkamų įrodymų, bausime jį pagal LR ATPK 142-3 str. 1 dalį, t.y. nustatyto tarifo nesilaikymas“, - komentavo Vilniaus savivaldybės Miesto transporto skyriaus vedėjas Evaldas Matonis.

Pasak jo, vairuotojui gresia bauda nuo 200 iki 500 litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją