Pirmiausia įžvelkite teigiamus dalykus

Jai eidami gatve pamatote apkūnų vyriškį, nereikia prieiti prie išvados, kad su juo neverta bendrauti vien dėl jo išvaizdos. Nespręskite apie knygą pagal jos viršelį. Jei žmogaus išvaizda prasta, arba asmuo neapsiskutęs ar nesusišukavęs, nereiškia kad jis nėra žmogus, su kuo norėtumėte būti visą gyvenimą. Atminkite, žmogaus vidus - svarbiausia.

Būkite tolerantiški

Gyvenime būna situacijų, kai tiesiog norisi pasijuokti iš kito. Storesnio, lėtesnio ar tiesiog kitokios orientacijos žmogaus. Tačiau tai ne tik parodo Jūsų kvailumą, bet ir gali įžeisti kitą žmogų. Kiekvienas kvailys gali kritikuoti, bet tik išmintingi žmonės moka rasti žmoguje ką nors gero, kas užgožia blogus dalykus.

Tyla - auksas

Jei nepasakėte žmogui kritikos į akis, nereiškia, kad tai reikia daryti už nugaros. Tyla - auksas, kalba - sidabras. Verčiau viską pasilikite sau, negu peikite žmogų kitiems girdint. Kad ir kaip bebūtų, išlikite ramūs ir stenkitės nesakyti kritikos ar kvailų komentarų.

Išvada yra viena - bet kas gali sakyti nusiskundimus, įžeidimus, priekaištus, bet tik išmintingi žmonės kiekvienoje situacijoje ras ką nors gero ar tiesiog patylės nei sakys kritiką. Ir jūs galite būti tas išmintingas žmogus, tik prilaikykite savo liežuvį.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!