Festivalio rengėjai ir naujienų portalas DELFI perfrazuoja šį kvietimą į „pasakyk, kas esi, parodyk, kas tave įkvepia ir džiugina, nustebink“ ir ragina dalyvauti konkurse „Mes esame dokumentika“. Juk viskas, kas vyksta aplink mus, mumyse ir su mumis yra dokumentika, noromis ar ne, mes stebime kitų gyvenimus, o kiti – mūsų.

DELFI kvietė skaitytojus parodyti, kas jie yra, kas juos džiugina ir įkvepia trumpais iki 1,5 minutės trunkančiais filmukais. Skaitytojų atsiųstus vaizdo įrašus galite pamatyti žemiau:

Vienam iš skaitytojų, kurio vaizdelį Vilniaus dokumentinių filmų festivalio rengėjai išrinks įdomiausiu, atiteks festivalio ir DELFI prizai.

Apie filmą „Life in a Day“ („Gyvenimas per vieną dieną“)

Filmas, kurį „Oskaro“ laureatas režisierius Kevinas Macdonaldas vadina rizikingu eksperimentu, atsirado bendradarbiaujant Ridley Scotto prodiuserinei kompanijai „Scott Free Films“ (Didžioji Britanija) ir „YouTube“. 

„Life in a Day“ – bendras „YouTube“ vartotojų darbas, nufilmuotas per vieną dieną – 2010-ųjų liepos 24-ąją – skirtinguose Žemės kampeliuose. 

Iš 80 tūkst. atsiųstų įrašų – daugiau nei 4,5 tūkst. valandų trukmės medžiagos – atrinktas ir sumontuotas pusantros valandos filmas veda žiūrovą per pasaulį nuo Australijos iki Zambijos, iš triukšmingų didmiesčių į atokiausias Žemės vietas.

Kokia ta viena pasaulio diena?



















Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją