Įspūdingai prasidėjusi krepšinio šventė – kamuolio mušinėjimo rekordo siekimas Lietuvoje, pažadino Alytų aktyviam gyvenimui. Gal ir nelabai nusisekęs kamuolio mušinėjimas buvo Alytuje, tačiau apie 7 tūkstančiai regiono gyventojų dar ilgai aptarinės, kaip oranžinis kamuolys pateko į jų rankas.

Rugpjūčio 31 – rugsėjo 6 dienomis Alytus pasipuošė „EuroBasket 2011“ atributika, vėliavomis ir kita krepšinio aistruolius ir sirgalius vienijančia atributika, ir gyveno Europos vyrų krepšinio čempionato nuotaikomis. Įspūdingas kovas dėl patekimo į geriausių komandų dvyliktuką parodė komandos iš Graikijos, Kroatijos, Juodkalnijos, Makedonijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Suomijos.

Miestiečiai jau  ketvirtą varžybų dieną susidraugavo su komandų sirgaliais tiek sirgdami už pasirinktas komandas, tiek prie bokalo alaus fanų zonoje. Sporto arenoje alytiškiai su Bosnijos ir Hercegovinos sirgaliais smagiai šoko pilvo šokius, garsiai skandavo su triukšmingaisiais makedonais, suomiams padėjo siekti pergalės, plodami ir šaukdami palaikė Graikijos ir Kroatijos komandas, o 21.00 val. kaip tikri lietuviai ėjo į fanų zoną žiūrėti Lietuvos vyrų krepšinio komandos kovas per LED ekraną.

Visai netoli fanų zonos Jaunimo parke vyko įvairūs koncertai bei mugės. Koncertavo M. Mikutavičius, M. Jankavičius, Mia, J. Milius, vyko AC/DC projektas, baikerių šou. Alytaus miesto aerodrome buvo įrengta aistruolių stovykla, kurioje vyko vakarėliai iki paryčių, grojo šokių muzika.

Puikiai padirbėjo ir savanoriai prisidėdami prie didžiausio šalyje renginio. Be jų pagalbos negalėjo įvykti nei vienos varžybos, atvykti nei viena komanda. Savanorių pagalba buvo labai svarbi ir labai didelė priimant svečius, fanus, varžybų eigoje ir kitur. Tai puikus laisvalaikio praleidimas, patirtis, didelė pagalba organizuojant renginius, galimybė užmegzti naujas pažintis ir išmokti kažko naujo.

Pirmasis etapas Alytuje jau baigėsi, gaila, kad jis baigėsi galbūt per greitai, visi liko patenkinti ir sužavėti. Alytus dar ilgai įsimins šį renginį, nepakartojamas varžybas, Lietuvos pergalės troškimą fanų zonoje.


Ši istorija priskiriama Krepšinio epidemijai.

Rašinius ir nuotraukas siųskite el. pašto adresu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Krepšinio epidemija“ arba kelkite mūsų sistemoje. Vaizdo įrašus kelkite čia.

Daugiau sirgalių nuotraukų galite rasti albume "Margas gyvenimas".