Kaip ir dauguma lietuvių, stebiu Europos vyrų krepšinio čempionato batalijas. Nuo pirmų varžybų į akis krinta tai, kad geriausiose vietose įsitaisę politikai, šou verslo žvaigždės ir kitas „elitas“.

Čia nekalbu apie aukščiausius valstybės vadovus – gražu, kad jie parodo dėmesį čempionatui ir čia skandalo nedarykime. Tačiau ar tie, kas įsitaisę už jų nugarų, tikrai ten turi būti ir kiek jiems tai kainavo?

Pažįstu nemažai žmonių, kurie dėjo daug pastangų, tačiau į bilietų į Lietuvos varžybas taip ir negavo. O ko čia stebėtis – susidaro įspūdis, kad pusė į varžybas eina su kvietimais.

Man įstrigo iš televizoriaus neišlipantys Antanas ir Daina Bosai, nežinia ką dabar veikiantis Raimundas Alekna, o kiek iš viso nepažįstamų veidų... Arenose ploja ministrai Rasa Juknevičienė, Raimundas Palaitis, Eligijus Masiulis... Būrys Seimo narių ir ministrų – nuolatiniai varžybų stebėtojai geriausiose vietose. Ne tik jie, bet ir jų artimieji. Atrodo, kad šie žmonės daugiausia prisidėjo prie Lietuvos krepšinio vystymo... Tiesa, atleidžiu verslininkams, kurie finansiškai prisidėjo, kad čempionatas iš viso įvyktų.

Beje, ketvirtadienio vakarą ir pats apsilankiau „Siemens“ arenoje - labai norėjau gyvai išvysti, kaip mūsų šalyje vyksta keliasdešimt metų lauktas reginys. Pagal FIBA taisykles, čia neprekiauta alkoholiu. Buvo galima įsigyti tik nealkoholinio alaus ir vaisvandenių.

Tačiau iš ten buvusio draugo puikiai žinau, kad buvę VIP ložėse vaišinti alumi, brendžiu, šampanu... Dalis politikų, rankoje laikiusių alaus stiklines, buvo matyti žiniasklaidoje skelbtose nuotraukose.

Kaip minėjau, Lietuvoje visi lygūs, bet dalis lygesni už kitus... Gal tai smulkmenos, tačiau kodėl paskui stebimės, kad esame pasiryžę vieni kitiems perkąsti gerkles.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!