Bendravimas - tai nuolatinis procesas, mes jį atliekame kiekvieną dieną darbe, šeimoje, mieste ar vietinėje kavinėje. Įsivaizduokite, jei mokėtumėte bendrauti taip, kad patiktumėte kiekvienam žmogui. Dauguma žmonių galvoja, kad tai sunkus procesas, kuris reikalauja neįtikėtinai daug pastangų, patirties ar net aukštųjų mokyklų. Tačiau tai padaryti yra žymiai lengviau, negu jums atrodo, tiesiog reikia žinoti šias paprastas šešias taisykles.

1. Nuoširdžiai domėkitės kitais žmonėmis

Tai tūrbūt pats lengviausias dalykas, koks yra bendravimo metu. Viską ką jūs turite padaryti, yra klausti ir nuoširdžiai domėtis kitu žmogumi. Patikėkite, galite susirasti tūkstantį kartų daugiau draugų, jais domėdamasis, negu bandyti vardinti ir reikšti savo gebėjimus.

2. Šypsokitės

Šypsena - šis, atrodo, paprastas ir bevertis dalykas gali daryti nuostabius dalykus. Pabandykite kiekvieną kartą dėkodami ar linkėdami „geros dienos“ ar „sėkmės“ šypsotis. Kiekvieną kartą sveikindamiesi ar pradėdami naują dieną - šypsotis. Atminkite, paprasta šypsena gali apversti kito žmogaus dieną aukštyn kojom, tas geras ir nuoširdus šyptelėjimas gali kitą žmogų priversti jaustis puikiai. Pagalvokite apie tai, kai rytoj ryte sveikinsitės su darbuotojais, draugais ar šeimos nariais.

3. Leiskite kitam asmeniui pasijusti reikšmingam

Jei pastebėjote, kad šį rytą jūsų kolega atėjo su nauju, puikiai atrodančiu švarku, leiskite jam tai žinoti. Nemeilikaukite, bet nuoširdžiai išsakykite savo nuomonę. Jei pavalgėte puikią vakarienę, leiskite virtuvės šefui tai žinoti. Jei pastebėjote, kad jūsų darbuotojai šiandien dirba uoliau nei visada - pagirkite juos.

Atminkite, kiekvienas žmogus nori pripažinimo. Ir jei jūs tą pripažinimą žmogui suteiksite, jis pasijus pakylėtas. Žmogus supras, kad jo sunkus darbas ir pastangos nenuėjo šuniui ant uodegos, o priešingai - jis buvo įvertintas. Atsiminkite tai, ir žmones prie jūsų jausis puikiai.

4. Kalbėkite apie tai kas įdomu pašnekovui

Žmonėms nerūpi Jūsų norai ar problemos. Na, nors ne tiek, kiek jų pačių norai ir problemos. Sugedęs automobilis rūpi labiau nei globalinis atšilimas. Danties skausmas rūpi labiau nei radioaktyvumas Japonijoje. Prisiminkite tai, kai kitą kartą pradėsite pokalbį.

5. Būkite geras klausytojas

Stenkitės kitam asmeniui leisti kuo daugiau kalbėti apie save. Nedelsiant jo atsakymą paverskite nauju klausimu. Tai parodys pašnekovui, kad jo klausotės. Žinoma, tai nereiškia, kad turite būti kaip „pelė po šluota“. Kalbėkite, atsakykite į klausimus, diskutuokite, bet visada leiskite pašnekovui užimti didžiąją dalį pokalbio.

6. Prisiminkite, kad žmogui jo paties vardas skamba mieliau už bet kokį komplimentą

Žmonės mėgsta išgirsti savo vardą pokalbyje, įsivaizduokite, kaip nuostabiai turėtų jaustis žmogus, jei jo vardą vis įterptumėte. Žinoma, nereikia kartoti ir kartoti be perstojo. Tačiau jeigu kartas po karto paminėtumėte, tai būtų nuostabu. Tai labai padeda, kai bandote užmegzti naujus santykius. Kartodami vardą - parodote, kad ne tik prisimenate, bet ir domitės žmogumi.

Šie paprasti šeši žingsniai gali padėti jums tapti bendravimo meistru. Žinoma, šią technika reikia šlifuoti, bet su laiku viskas bus tobula.