Įsibegėjus vakarui, renginys prasidėjo gausiais žiūrovų plojimais ir garsaus didžėjaus William‘o James‘o Adams‘o atliekama muzika. Renginį vesti buvo patikėta 25-erių metų aktorei Kaley Cuoco, kuri viso renginio metu svaidė įvairiausius juokelius, kalbino sėdinčius salėje ir kitaip stebino juos.

Renginio metu buvo pristatyta tik dalis nominacijų, kurias paskelbti nuspręsta patikėti garsiems aktoriams.

Pirmają nominaciją – „Romantinė komedija. Aktorius“ – paskelbė „The Vampire diaries“ žvaigždės – Ianas, Polas ir Nina. Šią nominaciją laimėjo aktorius Ashton Kutcher su filmu „No strings attached“. Nieko nepešę liko Adam Sandler, John Krasinski, Josh Duhamel ir Pan Badgley. Aktorius nuoširdžiai dėkojo balsavusiems, ir ekspromtu atliko dainą „Teenage dream“, kuri salę vedė iš proto.

Metų komiko nominaciją laimėjo Elena Degeneres nurungusi net keturis garsius komikus vyrus – Daniel tosh, George Lopez, Andy Samber ir Jimmy Fallon.

Nominaciją – „TV actress Drama“ paskelbė „Twilight“‘o aktorius Taylor Laugner. Šį titulą laimėjo „Goosip girl“ žvaigždė Blake Lively. Blake neslėpė džiaugsmo, kuris tryško iš visų pusių.

Renginį vainikavo Selenos Gomez ir jos grupės pasirodymas. Selena atliko dainą „Love you like a love song“ iš savo naujojo albumo „When the sun goes down“. Jaunoji atlikėja susižėrė net penkis nominacijų apdovanojimus, tai – „TV actress comedy“ su serialu „Wizards of waverly place“, „Hottie famale“, ir „Geriausia muzikos grupė“.

Taip pat Selena laimėjo „Metų singlo“ nominaciją su dainomis „Who says“ ir „Love you like a love song“. Jai, kaip ir visiems nugalėtojams buvo įteikta simbolinė banglentė - apdovanojimas. Dainininkė - aktorė neslėpė emocijų ir dėkojo ją palaikiusiems: „Tai visų jūsų dėka. Ačiū jums, kad leidžiate mums daryti tai, ką mėgstame ir mylime labiausiai“, - sakė ji.

Nominaciją „Geriausias fantastinis serialas“ didele balsų persvara laimėjo serialas „The vampire diaries“, kuris tampa vis populiaresnis pasaulyje.

Ypatingai pagerbta buvo jaunoji atlikėja Taylor Swift, kuri, kaip ir Selena Gomez, buvo apdovanota net penkiomis nominacijomis. Ji buvo paskelbta geriausia 2011-ųjų metų atlikėja moteris, geriausia „Country“ atlikėja ir pripažinta Raudonojo kilimo mados ikona. Taylor Swift taip pat gavo geriausios išsiskyrimo dainos titulą ir „Country“ singl‘o dainos apdovanojimą.

Geriausia komedijų aktorė buvo pripažinta Cameron Diaz su filmu „Bad Teacher“ (2011).

Justin Bieber šį kartą nustebino laimėjęs tik vieną - „Male artist“ - nominaciją.

Jaunasis aktorius Robertas Pattinson‘as buvo išrinktis metu vampyru ir laimėjo „Movie actor: Drama“ nominaciją su filmų „Water for Elephants“.

Einant renginiui į pabaigą užmirštos nebuvo ir Hario Poterio žvaigždės. Filmas „Harry Potter and Deathly Hallows: PART 1“ buvo pripažintas kaip geriausiu 2011 metų filmu, o paskutinioji Hario Poterio filmų trilogijos dalis „Harry Potter and Deathly Hallows: PART 2“ buvo įvardintas kaip geriausias vasaros filmas. Taip pat kitų nominacijų laimėjo Daniel Radcliffe, Emma Watson ir Tom Felton.