Ačiū Dievui, buvau sveika ir stipri besilaukianti moteris, dar visai neseniai... (sūneliui tik 1,5 mėn.) iki pat gimdymo dienos vaikščiojau gatvėmis ir stovėjau prekybos centruose eilėse, kartas nuo karto važinėjau ir viršuoju transportu.

Nesu linkusi peikti ir kaltinti visų iš eilės, bet buvo toks išskirtinis atvejis, kurio turbūt ilgai, o gal ir niekada nepamiršiu: vieną gražią saulėtą dieną, šių metų gegužės 27-ają, įlipau į troleibusą. Laisvų vietų buvo pakankamai, taigi ramiai atsisėdau priekyje. Pravažiavus keletą stotelių, susiruošiau išlipti. Kadangi pilvelis jau buvo nemažas (belikę iki gimdymo tik 3 savaitės) pamaniau, jog nieko tokio, jei būdama tokioje padėtyje nesigrūsiu iki troleibuso vidurio, o išlipsiu pro priekines duris, kai jas atidarys. Bet vairuotojai moteriai, kas labiausiai nustebino, to pasirodė per daug.

Sustojus troleibusui stotelėje, ji specialiai tu durų taip ir neatidarė. Norinčių įlipti keleivių nebuvo, bet mane ji mate tikrai aiškiai... Aš, paspartinusi žingsnį, prasilenkdama su keleiviais, suspėjau nupukšėti iki viduriniųjų durų ir išlipti, bet šis įvykis sukėlė dviprasmiškų minčių.

Ne kartą esu mačiusi išlipančius žmones pro priekines duris, net tą dieną iš to paties troleibuso ankstesniuose sustojimuose žmonės ne tik įlipdavo pro priekines duris, bet ir išlipdavo. Nemaniau, kad tai labai didelis nusižengimas, jei senukas ar nėščioji tuo pasinaudoja, bet, matyt, nėščia moteris dabar suvokiama kaip „didysis blogis“. Ji gauna pašalpą, o iš tikrųjų tik socialinę garantiją, už kurią pati susimokėjo, ir jokių nuolaidų ne tai, kad nenusipelno, bet netgi reikia jai duris prieš nosį užtrenkti...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

--
Esate ar buvote nėščia? Pasidalinkite pastebėjimais! Rašinius siųskite el. pašto adresu pilieciai@delfi.lt.