Vilniuje įsikūręs baras „Piano Man Bar“ siūlo austriškų prekių ieškoti Maskvoje. Šio baro atstovas Saulius DELFI sakė, kad tokiu būdu baras išreiškia savo poziciją dėl Lietuvos - Austrijos konflikto.

„Šiuo metu tai yra aktuali tema ir reiktų kažkaip išreikšti, simboliškai prisidėti, jokių paslėptų minčių neturime. Kada sugalvojome? Vakar. Lankytojai, manau, kad labiau palaiko, negu skundžiasi, nes aš manau, kad mūsų lankytojas tikrai supranta, ką mes norėjome pasakyti. Jeigu ten kažkam mirtinai reikėtų gėrimo, tai mes jam padovanosime, bet bent jau šiuo metu planuojame jų nepardavinėti“, - sako Saulius.

Paklaustas, ar ateityje vėl bus galima įsigyti austriškų gėrimų šiame bare, Saulius atsakė, kad taip. Tačiau tuo atveju, jeigu Austrijos specialios pareigos nuskris į Maskvą ir suims M. Golovatovą, parsiveš atgal ir išduos Lietuvai.

Saulius sakė nežinantis, ar kolegos paseks šio baro pavyzdžiu. „Nežinau, manau, kad ne. Nereikia taip sureikšminti, tai yra labiau dėmesio atkreipimas, o ne tai, kad neparduosime austriškų prekių. Norime, kad žmonės kažkiek kreiptų dėmesį net ir baruose, kur, atrodo, kad politikos nėra, bet tai visus mus liečia“, - sakė Saulius.

Konfliktas - politikų reikalas

Tačiau yra kitokią nuomonę turinčių verslininkų. Pasak „Bix“ baro direktoriaus Audriaus Žydelio, ne verslininkų ir ne „bobučių su žvakėmis“ reikalas spręsti politinius klausimus.

„Yra žmonės, kurie dirba savo darbą ir aš manau, kad jie tą darbą turi dirbti ir atsiskaityti visuomenei. Jeigu jie to darbo nesugeba padaryti, tai aš nemanau, kad čia bobutės ir pensininkai su žvakutėmis kažką išgelbės. Tai yra apskritai politinis dalykas, tai tegul ir sprendžia. Čia viskas priklauso nuo to, ar valstybę gerbia ar jos negerbia. Čia tikrai ne valstiečiai ir ne pensininkai privers gerbti mus“, - savo poziciją išdėstė A. Žydelis.

Tuo metu Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos Vykdančioji direktorė Eglė Dilkienė sakė, kad tokie dalykai - kiekvieno baro reikalas.

„Mes tikrai neskatiname, nevertiname ir nesidomime. Komentarų neturime“, - sakė ji.

--
Susidūrėte su panašiu protestu ar akcija? Praneškite mums el. pašto adresu pilieciai@delfi.lt!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją