Bet šįkart visai ne apie tai! Šįkart apie tai, kiek daug visi kartu mes galime nuveikti- apie žmones, kurie galbūt per daug ir negalvojo apie esančias galimybes, o ėmė ir susikūrė jas patys! Apie gyvūnus, kurių istorijos mirgėjo DELFI Pilietyje ir jie buvo pastebėti.

Manau, kad daugumai Jūsų įdomu kaipgi dabar sekasi buvusiems beglobiukams naujuose namuose: ar jie mylimi, ar laimingi, ar vis dar kartu, ar neskriaudžiami... Tad noriu pasidalinti nuotraukomis iš kelių šuniukų suradusių namus ir parodyti jų liūdnų istorijų be galo laimingą tęsinį!

Ar dar prisimenate mažylio šuniuko Džipuko istoriją?

Džipukas gimė “SOS gyvūnų” prieglaudoje ir dar būdamas drauge su mamyte, stipriai persipjovė koją. Vėliau žaizdai sugijus, kojytė taip ir liko nenaudojama, tad Džipukui buvo atlikta operacija po kurios pakliuvo pas globėją Astą. Dar nespėjus nuiimti gipso, Džipukas jau buvo pastebėtas nuostabios vilniečių šeimos, kurie nepabūgo minties, kad šuniukas gali likti ir raišas. Jie namuose toliau tęsė gydymą, darė masažiukus, mankštas ir reguliariai lankėsi pas veterinarą. Šiandien Džipukas jau tikras Džipas- kiemo vaikų numylėtinis! Praeidami žmonės dažnai atsisuka pasižiūrėti į egzotiškos išvaizdos šuniuką. Svečiai , be lauktuvių Džipukui, į namus neateina! Jis tvirtai mina savo pilnai išgijusia kojele ir turi geriausią draugę toiterjerę!

Ji pakliuvo pas globėją Astą, prieš tai drauge su mamyte ir visa šeimyna gyvenusi lauke, vėliau priglausta ir ištvėrusi grėsmingą parvo virusą, nuo kurio mirė jos viena sesutė. Prima išgyveno ir atšventusi savo 4 mėnesių gimtadienį pagaliau buvo pastebėta ir iškeliavo į nuostabius namus! Dabar Prima šoka „Gulbių ežerą“ nuosavame name, su didele teritorija aplinkui. Jos geroji draugė mergaitė perkrikštijo Primą į Pepę ilgakojinę, o šiaip dažniausiai ji vadinama Bumbulyte, Gražuole, Meilute... Manau tai viską pasako, kaip sekasi ilgakojai gražuolei. Taip pat Pepė naujuose namuose turi ir milžinišką berno zeinenhundo veislės draugę iš kurios svorio kategorijos neretai draugiškai pasišaipo ir pademonstruoja savo vikrumą.

O kaip istorija apie Lesę, rastą dėžutėje šalia autostrados?

Lesę drauge su kitom sesutėm rado tolimųjų reisų vairuotojas ir negalėjo likti abejingas, todėl priglaudė porai savaičių, kol suras, kas perimtų globą. Taip Lesė atsidūrė pas globėją Astą, kur ir kantriai laukė savo naujųjų šeimininkų. Ir ji sulaukė! Straipsniuką apie ją perskaitė nuostabi moteris- Rasa iš Šiaulių, kuri suprato, kad Lesė yra būtent tai, ko jų šeima laukia savo namuose. Bendromis pastangomis visi suorganizavome Lesės kelionę į Šiaulius, kur netrukus ji pakeitė vardą ir pametė buvusį beglobės statusą. Lesė tapo visų mylima Taira! Nors šeiminkė Rasa žadėjo neleisti eiti į kambarius ir lipti ant lovų, jos reguliariai siunčiamos nuotraukos byloja ką kitą... Taira tapo tikra namų karaliene. „Jos negalima nemylėti“- sako Rasa. O nuotraukos kalba už save.

Na, o kaip išgelbėta iš nuotekų vamzdžio Fedutė
?

Mažylė buvo išgirsta naktį gailiai verkiant, į pagalbą buvo iškviesta netgi policija, kad padėtų nustatyti iš kur sklinda gailus pagalbos šauksmas. Fedutė buvo ištraukta iš nuotekų vamzdžio... Vėliau per klaidą nuvežta į „Grindą“ (nuvežusi porelė nežinojo, kaip ten gyvūnams nesaugu), o iš „Grindos“ pakliuvusi pas globėją Astą! Čia Fedutė ir apsistojo kol neilgai trukus buvo pastebėta ir išriedėjo į naujus namus! Linksma šeimynėlė priglaudusi Fedutę, prieš tai turėjo labai panašų šuniuką, kuris mirė nuo senatvės, todėl perskaitę Fedutės istoriją ir pamatę šuniukų panašumus, negalėjo likti abejingi ir ilgai negalvoję priglaudė mažylę. Dabar Fedutę vos atpažįstame iš nuotraukų, nes kai iškeliavo buvo dar labai mažutė ir sunku buvo numatyti, kas iš jos išaugs. Pasižiūrėkite, kokia ji laiminga! Ją priglaudusi šeima taip pat nepaliauja džiaugtis kažkada priimtu sprendimu pasidalinti su šia mažyle savo namais.

Tad linkėjimai iš naujų namų! Ir tai tik maža dalis istorijų su nuotraukomis, iš šuniukų suradusių šeimininkus. Taip pat namus rado ir linkėjimus siunčia Solveiga, Betė, Juma, Selytė, Drogas, Emba, Kikutis, Apris, Medutė…!