Tarp besilinksminančių galėjai sutikti ir pamėgto serialo aktorius, viskuo besirūpinantį festivalio sumanytoją ir mecenatą Ramūną Karbauską ir festivalio globėją – Seimo narę Rimą Baškienę.

Daug žiūrovų į stadioną sutraukė futbolo varžybos. Visiems buvo įdomu aikštėje pamatyti „žvaigždes“ - kamuolį spardė TV3 laidos „Oranžinė manija“ vedėjas Marijonas Mikutavičius, Martynas Starkus, Rolandas Skaisgirys ir kiti žymūs futbolo klubo „Prelegentai“ žaidėjai, kuriems susirungti teko su geriausia Šiaulių rajono komanda – Kuršėnų „Venta“. Gerą nuotaiką žiūrovams dovanojo rungtynių komentatorius Vytaras Radzevičius.

Vakarop festivalio dalyviai su didžiuliu susidomėjimu stebėjo didžiausią viduramžių mūšio inscenizaciją Lietuvoje, skirta Saulės mūšio 750-osioms metinėms. Inscenizacijoje dalyvavo apie 100 riterių, žiūrovai krūpčiojo nuo į stadiono aikštę įriedėjusių kurtinančių patrankų šūvių, jautėsi taip, tarsi patys būtų išgyvenę kalavijuočių antpuolį: akis graužė padegto kaimo trobos dūmai, ugnies karštis tvoskė į veidus, blaškėsi ir žvengė Kunigaikščio žirgas, kaukšėjo kalavijai. Ginti Tėvynės stoję lietuvių būriai su kunigaikščiu priešakyje grobikus nugalėjo.

Vakare scenoje pasirodė Lietuvos žvaigždynas: Kostas Smoriginas, Neda Malūnavičiūtė ir Olegas Ditkovskis su programa „Meilės trikampis“, Andrius Kulikauskas ir Gintaras Šulinskas, Saša Song, Agnė Armoškaitė ir Jazz Band, grupės „Thundertale“ ir „Lemon Joy“. Pastarųjų ilgiausiai nenorėjo paleisti žiūrovai, net kelis kartus su grupe „Thundertale“  užtraukę „ŽEMĖJ LIETUVOS ĄŽUOLAI ŽALIUOS“ - „antrąjį“ Lietuvos himną .

Pirmąją festivalio dieną vainikavo įspūdingi fejerverkai ir „Viduramžių pasiuntinių“ fakyrų ugnies šou.

Nepaminėjau įspūdingo Naisių vasaros teatro, kuris pristatė premjerą „Krintant žvaigždei, la-la-la“, tačiau vienas minusas - spektaklis buvo rodomas sausakimšoje, tvankioje salėje ir daugelis žiūrovų ilgai neištverdavo. Lauke būtų buvę kur kas geriau - ir gaivus vėjelis pūtė, ir daugiau žiūrovų būtų pamatę. Tokia pati situacija buvo ir pernai vykusiame festivalyje.

Belieka laukti kokias staigmenas kitais metais dovanos trečiasis „Naisių vasaros“ festivalis.

--
Dalinkitės įspūdžiais iš festivalių ir laimėkite „festivaliuotojo“ rinkinį!