Į senuosius amatus pasižvalgyti atvykusius Kernavės svečius domino ir kasmetinė mugė, kurioje renginio lankytojai galėjo ne tik nusipirkti suvenyrų, senovinių papuošalų ar rakandų, bet ir paskanauti „naminiais“ lašiniais, sūriu bei alumi.

Piliakalnio lankytojai turėjo unikalią galimybę stebėti, kaip senovės ir viduramžių Lietuvoje buvo vystomi amatai: žiūrovus domino kaulo, akmens, titnago, kailio apdirbimas, įrankių kaldinimas iš įkaitusio metalo, vilnos vėlimas, juostų audimas ir kiti amatai. Kernavės lankytojai taip pat skanavo vietoje keptais blynais, didelio susidomėjimo sulaukė naminio alaus gamintojai. Renginio lankytojai pirmą kartą galėjo stebėti ir luoto gamybą. Kiek atokiau nuo piliakalnio renginio svečiai galėjo stebėti kaip vykdomi archeologiniai kasinėjimai. Jauniausieji žiūrovai galėjo dalyvauti įvairiose vaikams skirtose rungtyse, patys sukurti molio lipdinius. Įvairius amatus demonstravę renginio dalyviai susidomėjusiems žiūrovams pasakojo apie dirbinių gamybos procesą.

Pilikalnio centre taip pat buvo įrengta „viduramžių miesto aikštė“, kurioje norintieji galėjo savo kailiu išmėginti to meto bausmes: plakimą prie gėdos stulpo ar net galvos nukirsdinimą. Pageidaujantieji taip pat turėjo galimybę išmėginti savo jėgas šaudydami iš lankų. Susirinkusius renginio dalyvius ir žiūrovus pasveikino Kernavės valstybinio kultūrinio rezervato direktorius Saulius Vadišis bei Širvintų rajono meras Vincas Jasiukevičius.

14 valandą Kernavės pradinės mokyklos kieme vyko 1918-1981m. pagamintų automobilių paroda. Eksponatai sulaukė itin didelio miestelio lankytojų susidomėjimo.