Atvykę į Lietuvą Nepalo atlikėjai pasigedo lagamino su pagrindiniais tautiniais rūbais, muzikos instrumentais ir vėliava.

Nepaliečių skrydžio maršrutas tęsėsi pusantros paros. Kelionės maršrutas KATHMANDU-DELIS-KIJEVAS-RYGA. Oro linijos, kuriomis skrido Nepalo astovai: „Kingfisher airline” Nepalo ,„AeroSvit airlines“ Ukraina, „Air Baltic“ Latvija.

Grupės vadovas Bimal Sherchan teigia, kad be lagamino turinio jie negali pilnavertiškai dalyvauti konkurse. Pirmojoje repeticijoje bandyta apsieiti su keliais muzikos instrumentais, tačiau numatytos programos atlikti nepavyko. Festivalio organizatoriai deda visas pastangas, kad lagaminas būtų kuo greičiau surastas ir pristatytas kolektyvui.

Konkurso - festivalio „Saulės žiedas“ komisijos pirmininkė docentė Zita Kelmickaitė tikisi, kad Nepalo atstovų bagažas atsiras ir jie turės galimybę tęsti konkursą toliau. Komisijos pirmininkė teigia, kad bus atsižvelgta į nenumatytą nelaimę ir bus visais būdais stengiamasi išklausyti pasirodymų.

Festivalio - konkurso direktorės pavaduotojas Zenonas Ripinskis teigia, kad  dar laukiama žinių iš Nepalo atstovus skraidinančių oro linijų, tačiau kol kas  oro linijų kompiuteriai neranda pamesto lagamino. Jeigu bagažas neatsiras, bus pareikalauta atlyginti finansinius nuostolius.

„Saulės žiedo“ informacija