Šiemet „Lingaudala“ sulaukė keturiolikos kolektyvų iš Lietuvos ir užsienio. Festivalis buvo skirtas šeimos ir bendruomenės tradicijoms.

Viena diena buvo skirta Kupiškio rajono liaudiškos muzikos kapeloms. Čia irgi buvo smagu matyti savo krašto entuziastus, randančius laiko skirti dainai, muzikai.

Taigi, smagu vasaros pradžioje Kupiškyje. Ne visos šeimos gali sau leisti išvykti į renginius toliau. Šventėje galima buvo tikrai daug įspūdžių pasisemti. Programa plati: ir ramiems, ir smarkiems buvo ką pasirinkti, mėgsatntys kojas pamiklinti irgi nesnaudė. Buvo įvairių skanėstų, alaus. Prie alaus stalų laisvos vietos buvo. Ir oras buvo gana palankus. Tik vakarais lietus besilinksminančius paskubindavo namo. Ne visada geresnės šventės būna ir tolimuos kraštuos. O čia viskas vietoj - tik ateiti reikia.

Žmonės, pasivaikščiodami po L.Stuokos - Gucevičiaus aikštę vis pasukdavo pažiūrėti kaip atrodo H. Orakausko skulptūros „Avinėli, pasipurtyk“ kopija, vietoje tikrosios. Tik mažai kas ją bandė glostyti, kad turtą neštų. Kopija yra kopija. Ir autorius kitas. O „Dailistos“ kiemelis traukė meno mėgėjus ir šiaip ramius smalsuolius susipažinti su dailininkės Bronislavos Jacevičiūtės darbų paroda.

Mėgstame vieni kitus pakritikuoti, kad buvo galima padaryti geriau. Jei tokios kritikos bus šventės rengėjams, lai ji būna kaip sėkmės linkėjimas kitos „Lingaudalas“ renginiams.