Pirmasis bėgimas pasibaigė triuškinančia E. Kubiliaus su žirgu Verdis pergale. Sėkmingai startavęs duuetas nepaliko šansų nei Vikingui su F. Poškute, nei Galaktikai su S. Pužausku.

Antrasis bėgimas - kriterijus pirmąjai pergalei, paliko gilų įspūdį, kad žirgas Nowy Raj su Ž. Žalaite sėkmingai pradėjo sezoną įspūdingu 700 metrų peisu (pagreitėjimas antroje distancijos dalyje), o dėl antrosios ir trečiosios vietos teko sukti kamerą, išaiškėjo, kad žirgo Back Again su E. Kubiliumi nosies galiuku pirmasis pasiekė finišo riboženklį ir Obietnica su F. Poškute liko trečia, po jos sekė Valey's Dream su G.Laurecku, o po jos gerokai atsilikusi Bonita Morena su S. Pužausku.

Taigi Nowy Raj (sav. E. Mikuckas )su Ž. Žalaite tuo pačiu iškovojo teisę dalyvauti Lietuvos lenktyninių žirgų čempionate ir, drįsiu teigti, vėl grįžo į geriausių Lietuvos lenktyninių žirgų dešimtuką.

Trečiasis bėgimas galima sakyti buvo kulminacinis, visi žirgai kirto finišo tiesiąją sekundės paklaida, visą bėgimą vyko kova, vedė Carman F. Poškute ir Jarega su I. Tolčiute, antrojoje lenktynių distancijos dalyje išoko Tirade su E. Kubiliumi ir Geopard su Ž. Žalaite. Triumfavo Tirade, bet po svėrimo pasirodė, kad žokėjui trūksta 3 kg svorio, ir vieta buvo diskvalifikuota, pirmuoju tapo Geopard su Ž.Žalaite, antrasis Carman su F.Poškute, trečioji Jarega su I.Tolčiute ir ketvirtojo Nowa Rada su S.Pužausku.

Sprinto kriterijus – Nevėžis prasidėjo su drama prie starto boksų, Trinder nepakluso nei žokėjui, nei starto mašinos operatoriams, o pagaliau įvestas į ją sugebėjo išlįsti pro mašinos apačią. Bėgime vedė Bohema su A. Janulytė, o Joy Kitty su F. Poškute ją persekiojo. Finišo tiesiojoje ji aplenkė Bohemą, o įkandin jos pradėjo spurtuoti Akcent su S. Pužausku. Vis dėlto, jam nepavyko jos pavyti. Triumfavo Joy Kitty su F. Poškute.

Pagrindinis bėgimas Nemunas – lyderių kriterijus vėl nustebino kova visoje distancijoje, labai geras greitis distancijoje ir maksimalus spurtas finišo tiesiojoje. Likus 500 m iki finišo intensyviai pradėjo kovoti Verona Lad su E. Kubiliumi ir Khazana su F. Poškute, Ruby Sunday su G. Laurecku šiek tiek atkrito. Šlamėjo stekai ir pergalę išplėšė Verona Lad su E. Kubiliumi, Khazana F. Poškute liko antra. Rubys Sunday su G.Laurecku trečia.

Lenktynėse vyravo puiki atmosfera, vyko rankų lenkimo čempionatas, kurį vedė Raimondas Šilanskas, pasagų mėtymo rungtis, vaikų dviračių lenktynės bėgimo takelyje ir piešimo konkursas.