Pirmadienį moksleiviai buvo kviečiami atskleisti, pademonstruoti savo gabumus, fantaziją ar tiesiog išlieti emocijas, nuotaiką popieriaus lakšte. Šiemet Molberto dienai buvo pasirinkta ir tema - „Langas į...“. Dalyviai savo darbuose tapė langus, už kurių mato savo svajones, kitokį dar neatrastą pasaulį. Piešimo technikai buvo skirtos keturios spalvos: juoda, geltona, ruda, žalia.

„Savo darbe labiausiai akcentavau pačią charakteringiausią – juodą spalvą. Paveikslui mintį išrutuliojau tik jį baigęs – net ir iš tamsos yra langas kažkur kitur“, - įspūdžiais dalinosi abiturientas Justas Laužadis.

Antroji Veiksmo savaitės diena kvietė mokytis šokio žingsnelių ir pasisemti energijos pamokoms. Fizinio lavinimo mokytoja Liuda Pernavienė vedė smagią Zumbos šokio pamokėlę, per kurią norintys pramokti naujų žingsnių turėjo šokti basomis. Zumba – tai dinamiškas šokis bei puiki kūno treniruotė, atliekama pagal lotyniškos muzikos ritmus.

Trečiadienį muzikos mokytojas Egidijus Kundrotas moksleivius antro aukšto fojė pasitiko su gitarų akordais. Per ilgąsias pertraukas mokiniai kartu su mokytoju bei gitarisčių ansambliu dainavo gerai žinomų atlikėjų kūrinius: K. Smorigino „Paukščiai“, G. Paškevičiaus „Tu vėjo paklausk“; „Svajoklis“ ir kitas. Šmaikščiai bendraudamas su publika, mokytojas dėmesio skyrė ir grupelei abiturientų, primindamas apie jų dar laukiančias smagias, avantiūriškas gyvenimo akimirkas, pvz., „tranzavimą“ (Vytauto Babravičiaus daina „Autostradoje Vilnius – Kaunas“).

Sporto diena daug dėmesio susilaukė tarp vaikinų grupių. Krepšinio turnyre 3X3 geriausiai pasirodė dešimtokų ir vienuoliktokų komanda „Fazė“.  Per du etapus vaikinai pelnė 32 taškus.