Skeptikai ir tie vienu akies krašteliu stebėjo į Vensminsterio abatiją  besirenkančius karališkuosius svečius. Kokius drabužius vilkėjo Victorija ir Davidas Bekhemai, Eltonas Jonas, kada atvyks į ceremoniją vienas pasaulio įtakingiausių žmonių Davidas Cameronas? Vienas kitą vijo klausimai. O jau ponių skrybelaičių rojus bus neišsemiamas aruodas bulvariniams laikraščiams taukšti.

Visas pasaulis užgniaužęs kvapą laukė Karališkųjų vestuvių. „I bet Kate is not sleeping tonight...“ (liet. lažinuosi, Kate šiąnakt nemiega), „O kad princesė pasakytų NE...“ - pasirodė ant mano draugų veidaknygės sienos užrašai... Spėjimai, kaip atrodys Anglijos Karalienė, kokios spalvos bus jos skrybėlė, kuriam dizaineriui (-ei) nusišypsos laimė aprengti naująją Anglijos (ne)princesę - ūžė viso pasaulio lažybos punktai. Ir, pasirodo, minia neklydo, spėdama, kad Karalienės Elžbieta II - oji dėvės geltonos spalvos skrybėlaitę. Jos Didenybė išties buvo pasipuošusi kuklia geltonojo narcizo spalvos suknele ir tokios pat spalvos galvos apdangalu. 

„Šios Karališkosios vestuvės ypatingos tuo, kad jos turi būti tokios, jog kiekvienas dalyvaujantis, visai nesvarbu kur, ar prie vaišių stalo, ar pasistatęs palapinę gatvėje, galėtų jaustis dalimi to kas vyksta aplinkui“, - komentavo vienas BBC televizijos žurnalistų.

Minia, pradėjusi plūsti į gatves likus savaitei iki vestuvių ceremonijos, atrodė, nuoširdžiai džiaugėsi ir, atrodo, pamiršo iki tol jų gyvenimą varginusius rūpesčius. Net lietaus prognozės neišbaidė minios smalsuolių. Tą dieną atrodė sustiprėjo pasitikėjimas Anglijos monarchijos dvasia. Ne tik anglams, tačiau ir kitų pasaulio valstybių gyventojams šios vestuvės tapo vienu svarbiausių pastarųjų dešimtmečių istorinių įvykių. Išties stebint visą vestuvių ceremoniją, karališkieji rūmai gerbėjų lūkesčius pateisino su kaupu. Laimingi buvo tie, kurie pateko prie Bekenhamo rūmų. Ir dangus atrodo buvo maloningas. O po dviejų bučinių ir saulė skaisčiau pradėjo šviesti.

Daugiausiai dėmesio gavo mergina, kuri virto Jos Didenybė Kembridžo Kungaikštiene (angl. Her Royal Highness The Duchess of Cambridge). Kaip čia taip atsitiko, kad pasipylė straipsniai visomis pasaulio kalbomis su antraštėmis „Kate will never be a princess?“ (liet. Kate niekada nebus princesė). Pagal Karališkąjį statutą, kunigaikštis gali būti tituluojamas Princu, tačiau jo žmona Kate tokio titulo kol kas gauti negali, nes šį turi princo Wiljamo pamotė Kamila. Pastaroji yra tituluojama ir princesės, ir Kornvolio (Cornwall) kunigaikštienės titulais. Taigi Princas Charlsas yra pirmas eilėje karaliaus sostui užimti, o jo žmona vienintelė, kuri gali vadintis princese. „Nepaisant oficialių titulų, Kate yra ir bus princesė žmonių širdyse“, - skelbia www.heraldscotland.com.

Šiandien jau suskaičiuota, kad maždaug 2 milijardai planetos gyventojų įvairiausiais duomenų perdavimų būdais stebėjo Kate ir Wiljamo sutuoktuvių istorijos pasaką. Įdomu, kaip jautėsi tą dieną pirma nekilminga Anglijos monarchijos nuotaika per 300 metų? Elementari kaimo mergina, einanti prie altoriaus geria valerijono lašus, nes baisiai jaudinasi, kad nepamirštų mėnesį laiko kaltos į atmintį priesaikos. O kaip jaustis jaunai moteriai, kurios kiekvieną žingsnį stebi milijardai smalsių akių varguolių? O kiek naktų nemiegojo vestuvių organizatoriai, kurie buvo įgalioti sukurti šių laikų Disnėjaus motyvų pasaką? Galime tik spėlioti.

Kaip ten bebūtų, atrodo pasaulio žiniasklaida kol kas vieningai sutaria, kad Naujoji Anglijos (ne)princesė  - nuostabi brunetė Kate Middelton - naujas grožio etalonas, kuriuo neabejotinai paseks daugelis pasaulio moterų. O pikti liežuviai, taip pat tokių mados „žinovų“ atsirado ir Lietuvoje. Tačiau jų nuomonė niekam neįdomi.

Lažinuosi, kad kurį laiką gali atsipūsti šukuosenų ir plaukų dizaino specialistai. Blondinės neabejotinai noriai virs į brunetes, trumpų plaukų gerbėjos augins plaukus ir suks švelnias garbanas. Greičiausiai pamatysime ir karališkosios poros vestuvinių dekoracijų bažnyčioje pamėgdžiojimų. Moterys gimusias dukras krikštys „Kate“ vardais. Kad nors šiek tiek prilygtų (ne)princesei Kate Middleton.

Pasaulis, atrodo, liko patenkintas. Vieną dieną visi pamiršo arabų pavasarį, sunkumus europietiškame gyvenime, o Anglija dar kartą pademonstravo, kaip moka švęsti. Ir gyveno jiedu ilgai ir laimingai. Ir aš ten buvau, alų midų gėriau, per smakrą varvėjo, burnoj neturėjau...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!