Kaip teigė renginio organizatorius Ramūnas Sinkevičius: „Mane visą laiką domino folkloras. Todėl mintys šiam renginiui buvo brandintos net penkerius metus. Šio renginio esmė – puoselėti etnokultūrą ir liaudies tradicijas mūsų mokykloje. Tai tarsi mažieji „Skamba skamba kankliai“.

Viena šventės rengėjų, Alvyda Blockuvienė, sakė: „Jau spalio mėnesį mokyklos bendruomenė pradėjo svarstyti apie Ramūno idėjų įgyvendinimą“.

Rengėjai kartu su mokiniais puošė mokyklą, tvarkė ir kruopščiai švarino jos teritoriją. Mokykla iš naujo atgijo ir pražydo pavasariškomis spalvomis.

Į „Vaikų Velykėles“ buvo pakviesti mokiniai iš įvairių lenkų, rusų ir lietuvių Vilniaus miesto mokyklų. Renginio dienos rytą buvo maloniai sutinkami ir registruojami svečiai. Šventės atidarymas prasidėjo 10 val., kurį vedė Velykė ir Gaspadorius.

Visi „Velykėlių“ dalyviai traukė žiūrovų akis pasipuošę tautiniais rūbais. Susirinkusieji buvo kviečiami į mokyklos kiemą, kur jų laukė liaudiški žaidimai: „Staigmena“, „Margučių krepšinis“, „Margučių nešimas šaukštais“, „Margučių sodinimas“, „Margučių medis“, „Margučių futbolas“, „Margučių tinklinis“.  Amatų kalvėje buvo lipdoma iš molio, veliama vilna, marginami kiaušiniai, žiūrimas etnografinis filmas. Čia kiekvienas galėjo pasijusti tarsi menininkas ir išbandyti savo jėgas.

Šventės metu vyko puikus koncertas „Rid rid rid margi margučiai“, kurio metu skambėjo pačių atliekama gyva muzika, šokami tautiniai šokiai, dainuojamos dainos, deklamuojami eilėraščiai, taip pat vaidinama.

Renginio dalyvius Vilniaus Jeruzalės vidurinės  mokyklos direktorius Linas Vasarevičius apdovanojo padėkos raštais ir saldžiomis dovanėlėmis. Džiaugėsi, kad mokykla surengtu renginiu pasidalino su miesto bendruomene.

Į renginį be minėtų svečių taip pat atvyko Vilniaus (Kalvarijų) Šv. Kryžiaus Atradimo parapijos klebonas Virginijus Česnulevičius, LR Seimo narys Juozas Olekas, Verkių seniūnas Vaclav Gulbinovič, Vilniaus Balsių vidurinės mokyklos direktorė Loreta Kačiušytė-Skramtai. Malonu, kad galėjom pabūti visi kartu, pailsėti nuo darbų ir smagiai praleisti laiką.

Šventinį renginį vainikavo „Vaikų Velykinės patrepsynės“.

Visi, tiek mažieji, tiek vyresnieji šventės dalyviai, džiaugėsi sklandžiai pavykusiu renginiu, puikiu bendradarbiavimu, o svarbiausia, tikisi, kad tai taps kasmetine mokyklos tradicija.

Autorės: Sigutė Čepaitė ir Egidija Karpavičiūtė