Užtenka įlipti į viešojo transporto autobusą ar troleibusą, kad atsakytume į šį klausimą. Viešuoju transportu naudojasi daug žmonių, ypač jaunų moksleivių ir studentų. Jauni žmonės visad mėgsta išsiskirti apranga, išvaizda, nes tai pabrėžia jų individualumą. Likau nemaloniai nustebintas, kai pamačiau, kaip keli vaikinai troleibuse atvirai juokėsi iš merginos, vilkinčios geltoną paltą. Ją pravardžiavo, garsiai juokėsi, sakė, kad bananams Lietuvoje ne vieta. Tikrai ne vieną kartą pastebėjau, kaip tvarkingai, bet kitaip besirengiantys jaunuoliai pravardžiuojami, kartais net necenzūriniais žodžiais. Nejaugi žmogus, turintis savo stilių, blogesnis už kitus ir jo reikia neapkęsti?

Į Lietuvą atvyksta nemažai turistų, tik gaila, kad lietuviai linkę šaipytis iš žmogaus odos spalvos. Atvykę turistai iš Jungtinių Amerikos Valstijų prasitarė, kad jaučiasi nemaloniai eidami gatvėmis ir sulaukdami kreivų žvilgsnių ar angliškai sakomų komentarų: „žiūrėk, beždžionė eina“. O ne taip seniai Klaipėdos miestą sukrėtęs įvykis, kai turistas, išėjęs pasivaikščioti, buvo sumuštas ir apvogtas senamiestyje vidury baltos dienos. Vėliau nereikia stebėtis, kodėl kruiziniai laivai aplenkia vienintelį Klaipėdos uostą.

Kiekvienas iš mūsų naudojasi internetu. Naudodamiesi juo galime sumokėti mokesčius, bendrauti, skaityti įvairius straipsnius. Pastarieji sulaukia ypač daug piliečių dėmesio. Visad įdomu perskaityti vertingą straipsnį, bet perskaičius kelis komentarus apie straipsnį, net nesinori skaityti komentarų toliau. Jie pilni neapykantos, netolerancijos, kartais net viešų įžeidinėjimų. Juk žymiai paprasčiau parašyti kokį pagiežingą komentarą, kai tavęs niekas nemato anapus ekrano ir nežino tavo vardo nei pasakyti savo nuomonę garsiai, daugeliui stebint. Juk visi gudrūs, kai nežinomi.

Nekalbu už visus žmonės, bet, manau, daugeliui trūksta tolerancijos. Būti tolerantišku nėra sunku, bet tai labai svarbu, norint susikurti normalią aplinką, kurioje gyvename ir gyvens ateinančios kartos.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!